Επιστήμονες: «Φυσιολογικά θα πρέπει να αποκτήσει η κοινότητα ανοσία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος,

όπου έδωσε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε στο σπίτι και ειδικά όταν κάποιο μέλος της οικογένειας επιστρέφει έπειτα από την εργασία του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τηρείται κατά την επιστροφή ενός ατόμου στο σπίτι είναι να βγάζει κατευθείαν τα ρούχα του, να αφήνει έξω από το σπίτι τα παπούτσια και να πλένει πολύ καλά τα χέρια και το πρόσωπό του.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν απαγορεύονται οι επαφές, ωστόσο κατά τη γενική οδηγία καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ στενές επαφές. Σε περίπτωση συμπτωμάτων, ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται σε απομόνωση, ιδανικά σε ξεχωριστό δωμάτιο με ξεχωριστό μπάνιο.

Ο κ. Σουρβίνος μίλησε και για την ανοσία υποστηρίζοντας πως «φυσιολογικά αν κάποιος νοσήσει αποκτά ανοσία», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο.

Η ανοσολογική απόκριση που θα μπει σύντομα στον εργαστηριακό έλεγχο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό δείκτη, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Υποστήριξε ακόμα πως υπάρχει πρωτόκολλο με βάση το οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αντισώματα ασθενών που θεραπευτήκαν ως εξουδετερωτικά αντισώματα σε βαριές περιπτώσεις.

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί