Επιμένουν στην κυβέρνηση: «Γίνονται καθημερινά 100.000 εμβολιασμοί»

Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις για τα λεγόμενα "προνόμια".

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς. Είμαστε στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και είναι συνεχές αυτό το νούμερο για αρκετό διάστημα. Με αυτούς τους ρυθμούς, τον Ιούλιο, θα έχουμε μία διαφορετική εικόνα για τη χώρα, η οποία ήδη έχει αρχίσει και διαφαίνεται.

Με την πρώτη δόση έχουν ήδη εμβολιαστεί 4.500.000 συνάνθρωποί μας, ενώ άλλοι 3.200.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Την Κυριακή είχαμε 62.000 εμβολιασμούς. Έχουν ανοίξει οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικιακές ομάδες, πλην του περιορισμού για τους κάτω των 60 ετών γι το εμβόλιο της AstraZeneca. Εμβολιασμοί γίνονται και σήμερα.

Πάνω από 100.000 νέοι έως 24 ετών δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό. Ήδη προστίθενται συνεχώς ευρωπαϊκές χώρες στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και τους συνοριακούς ελέγχους. Για εκείνους που έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση, θα δοθεί τις επόμενες ημέρες η βεβαίωση του πιστοποιητικού που θα αναγνωρίζει τον πλήρη εμβολιασμό τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί