• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιμένουν σε διάλυση της οικονομίας: «Σύμμαχος του ιού το άνοιγμα της αγοράς»

Επιμένουν σε διάλυση της οικονομίας: «Σύμμαχος του ιού το άνοιγμα της αγοράς»

«Σύμμαχο του ιού» χαρακτήρισε ο Πνευμονολόγος διευθυντής Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, το άνοιγμα της αγοράς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καπραβέλος ζήτησε να γίνει αυτό το βήμα με ιδιαίτερη προσοχή. Σημειώνεται πως υπάρχουν σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.


Παράλληλα, ο ίδιος μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νοσοκομείο του, ανέφερε πως παίρνει μία ανάσα καθώς υπάρχουν 12 διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ για άλλα περιστατικά.

Μιλώντας για τις δύσκολες μέρες που προηγήθηκαν σημείωσε πως «εφιαλτική στιγμή για εμάς είναι να βρούμε κρεβάτια εντατικής σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Για την κατάσταση της Θεσσαλονίκης σημείωσε πως τα λύματα είναι στο «πράσινο» συμπεραίνοντας πως «οι γιορτές δεν μας επηρέασαν πολύ όπως φαίνεται».

Αναφερόμενος στην εισαγγελική έρευνα για το δεύτερο κύμα κορονοϊού που έχει ξεκινήσει στην Θεσσαλονίκη ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «ο εισαγγελέας δεν θα φέρει πίσω τις ανθρώπινες ζωές».

Τέλος ζήτησε απ’ όλους να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί το τρίτο κύμα.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)