Επιμένει η Παγώνη: «Δεν μπορεί κανένας να ανήκει στο 30% που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο»

Την ανάγκη να κάνουν όλοι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα,

τόνισε η γιατρός και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.


Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» το πρωί της Παρασκευής, η κα Παγώνη υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι οι μελέτες της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών «μας πείθουν ότι πρέπει να το κάνουμε».

«Δεν μπορεί κανένας να ανήκει στο 30% που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο και το αρνούνται» τόνισε.
Όπως επισήμανε, καμία επιτροπή δεν θα υπογράψει για το εμβόλιο εάν δεν είναι ασφαλές, σχολιάζοντας ότι «δεν διακινδυνεύει κανένας την υπογραφή του σε τόσο σοβαρά θέματα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι το εμβόλιο θα πρέπει να το κάνουν και οι νέοι, καθώς όπως είπε, νοσούν, διασωληνώνονται και έχουμε και θανάτους.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι η ΕΙΝΑΠ, έστειλε χθες εξώδικο στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, για τις καταγγελίες του, ότι ιδιώτες γιατροί που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, δέχθηκαν μπούλινγκ από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

«Ζητήσαμε να μάθουμε σε ποια νοσοκομεία έγινε αυτό. Δεν μας αρέσει ο πρόεδρος του ΠΙΣΑ να διασπά τους γιατρούς. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει αυτή την εποχή. Αν πραγματικά είχε γίνει κάτι τέτοιο είμαστε εμείς οι Ενώσεις και η Ομοσπονδία. Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσβαλλε την ΕΙΝΑΠ. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί