Επί τάπητος η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους: «Αν δούμε ότι δεν χρειάζεται θα αποσυρθεί το μέτρο»

Αποτελεί ο κύριος μοχλός ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ για μία πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

«Εννοείται, εάν δούμε σε βάθος χρόνου ότι δεν χρειάζεται, θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο (rapid test εργαζομένων), αλλά πηγαίνουμε βήμα-βήμα», διεμήνυσε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάργηση των μέτρων που ανακοινώθηκε χθες αλλά και για τους εμβολιασμούς αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί και το ένα rapid test την εβδομάδα γα τους ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Αναφορικά με τα rapid test δήλωσε τα εξής:

«Είναι ένα προληπτικό μέτρο, έχει έναν πολύ ήπιο χαρακτήρα – από τα δυο υποχρεωτικά τεστ αποσύραμε το ένα – και ο σκοπός είναι να παρακολουθήσουμε τους επόμενους μήνες την κινητικότητα του ιού μέσα σε αυτές τις ομάδες. Εννοείται, εάν δούμε σε βάθος χρόνου ότι δεν χρειάζεται, θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο. Αλλά πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

(φωτο:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί