• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ενήργησα με βάση τη συνείδησή μου», λέει τώρα η γιατρός που απέτρεπε άτομα να εμβολιαστούν στη Λαμία

«Ενήργησα με βάση τη συνείδησή μου», λέει τώρα η γιατρός που απέτρεπε άτομα να εμβολιαστούν στη Λαμία

Στο πειθαρχικό η γιατρός στη Λαμία, η οποία απέτρεπε πολίτες από το να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η ίδια ισχυρίζεται πως έδρασε «με βάση τη συνείδησή» της.


Η γιατρός, που ήταν επιφορτισμένη με το να συμπληρώνει το έντυπο εμβολιασμού, κατά τη συνομιλία της με τους πολίτες που είχαν ραντεβού, φέρεται να τους έλεγε:

«Και πού ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer; Ποιος σας το διαβεβαιώνει;», «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;», «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση», “Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε».


Ορισμένοι από τους πολίτες, σοκαρισμένοι από τα όσα άκουγαν, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ενώ έντονη ήταν η αναστάτωση που επικράτησε στο σημείο, μέχρι να απομακρυνθεί η γιατρός

Τι δηλώνει η ίδια

Κατά της γιατρού διατάχθηκε ΕΔΕ και είναι αντιμέτωπη με τις σχετικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Star, η ίδια δηλώνει πως «ενήργησα όχι ως επιστήμων, αλλά με βάση τη συνείδησή μου.

Περιμένω τις αποφάσεις του διοικητή. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη πώς θα αντιδράσω».

«Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, κατάπτυστες και αδικαιολόγητες οι οποίες παραπληροφορούν τους πολίτες. Πόσο δε μάλλον όταν προέρχονται από γιατρό που έχει εμβολιαστεί» επεσήμανε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς, Φώτης Σερέτης, σχετικά με την υπόθεση.

(sputniknews)