• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εμβόλιο Ρωσίας: Άμεσα δημοσίευση πληροφοριών για τις δοκιμές του Sputnik V κατά του κορωνοϊού

Εμβόλιο Ρωσίας: Άμεσα δημοσίευση πληροφοριών για τις δοκιμές του Sputnik V κατά του κορωνοϊού

vaccine
Η Ρωσία θα δημοσιεύσει τις πληροφορίες για τις προ-κλινικές και κλινικές δοκιμές του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού τις προσεχείς ημέρες, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας Μιχαήλ Μουράσκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κριτική για το ρωσικό εμβόλιο, που είναι το πρώτο παγκοσμίως που καταχωρείται, σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την έλλειψη διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με τις δοκιμές.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Μουράσκο σημείωσε ότι δεν είναι γνωστό σε όλους ότι «το εμβόλιο κυκλοφόρησε σε μία πλατφόρμα που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για έξι προϊόντα», και διαβεβαίωσε ότι οι κλινικές δοκιμές θα συνεχιστούν.

«Τις προσεχείς ημέρες, ίσως τη Δευτέρα, θα δημοσιευθούν πληροφορίες για τις προ-κλινικές και κλινικές δοκιμές» δήλωσε.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αναφέρει ότι το εμβόλιο του Gamaleya θα μπορούσε να παρέχει ανοσία έναντι του κορωνοϊού για έως και δύο χρόνια. Ο ανακοίνωσε προ ημερών ότι η πρώτη παρτίδα του πολυαναμενόμενου εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα παραχθεί και θα είναι έτοιμο για χρήση σε δύο εβδομάδες.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, με στόχο να επιτευχθεί ανοσία απέναντι στον ιό.

sputnik/ photo unsplash