Έλληνες γιατροί προειδοποιούν για τις μάσκες και τα γάντια: Μπορούν να μας βλάψουν αντί να μας προστατεύσουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση γαντιών καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που μπορεί να αποβεί μοιραία.  «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε […]

Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση γαντιών καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που μπορεί να αποβεί μοιραία.

 «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό».

Αναφορικά με την χρήση μάσκας: «Η μάσκα είναι μέτρο προφύλαξης αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να κάνει ακριβώς αντίθετο». 

Από την πλευρά του ο δερματολόγος, Χριστόφορος Τζέρμιας, μιλώντας στο OPEN, δήλωσε πως η τριβή με τη μάσκα επηρεάζει δερματίτιδα και ακμή του προσώπου.

Με πληροφορίες από MEGA και OPEN, ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί