Εικόνες διάλυσης στην υγεία με αναστολές χειρουργείων – Το ΥΠΕΘΑ ζήτησε την παραίτηση ανεμβολίαστου Διοικητή Νοσοκομείου! ΒΙΝΤΕΟ

Και δεν μπήκαμε ακόμα για τα καλά στο φθινόπωρο.

Τεράστιο θέμα ανοίγει στα νοσοκομεία όλης της χώρας με τις αναστολές των ανεμβολίαστων γιατρών-νοσοκόμων.

Αρκετές είναι οι μονάδες που υπολειτουργούν, θέτοντας εκτός αρκετά τακτικά χειρουργεία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι υγειονομικοί, σε άλλα νοσοκομεία το ανεμβολίαστο προσωπικό έχει παυθεί από τα καθήκοντά του, ενώ σε κάποια άλλα δουλεύουν κανονικά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο νοσοκομείο Δράμας από τους 19 τραυματιοφορείς, οι 11 είναι ανεμβολίαστοι. Συνολικά 96 υγειονομικοί έλαβαν το χαρτί της αναστολής με το ενδεχόμενο να μην μπορεί πλέον να εφημερεύει το νοσοκομείο να είναι ορατό.

Στις γειτονικές Σέρρες περίμεναν αναισθησιολόγο από πέρσι τον Μάρτιο, ωστόσο ο εν λόγω υγειονομικός τέθηκε σε αναστολή, πριν καλά- καλά αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Στο νοσοκομείο Σερρών 120 εργαζόμενοι έλαβαν το χαρτί της αναστολής με εκατοντάδες τακτικά χειρουργεία να έχουν παγώσει από 1η του μήνα.

Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται 100 ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία της Πάτρας καθώς όπως λέει ο πρόεδρος εργαζομένων του Άγιου Ανδρέα δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Σε αναστολή τέθηκαν 92 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης, δηλαδή περίπου το 14%.

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η περίπτωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού ΝΙΜΤΣ, όπου ζητήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας η παραίτηση του ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥ Διοικητή του νοσοκομείου:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί