Έγκριση για κλινικές δοκιμές για κολκιχίνη- Φέρνει τη λύση το Ελληνικό κοκτέιλ στον κορωνοϊό; (βίντεο)

Η Ελληνική επιστημονική κοινότητα έχει ριχτεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού και πρότεινε ένα νέο κοκτέιλ φαρμάκου με βάση την κολκιχίνη και στόχο να περιοριστούν οι επιπλοκές που δημιουργεί ο νέος ιός. Ο καθηγητής Καρδιολογίας κ.Χριστόδουλος Στεφανάδης μίλησε στο MEGA για το φάρμακο που πρότεινε η Ελληνική επιστημονική κοινότητα. Ο κ. Στεφανάδης τόνισε ότι «δεν […]

Η Ελληνική επιστημονική κοινότητα έχει ριχτεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού και πρότεινε ένα νέο κοκτέιλ φαρμάκου με βάση την κολκιχίνη και στόχο να περιοριστούν οι επιπλοκές που δημιουργεί ο νέος ιός.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας κ.Χριστόδουλος Στεφανάδης μίλησε στο MEGA για το φάρμακο που πρότεινε η Ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Ο κ. Στεφανάδης τόνισε ότι «δεν είναι καινούργιο φάρμακο, Έλληνες επιστήμονες έχουν βάλει την τελευταία δεκαετία ενδείξεις κολκιχίνης και για άλλες παθήσεις όπως η κολπική μαρμαρυγή.

Έδειξε καλή δράση με την αντιφλεγμονώδη της δράση. Ο ΕΟΔΥ το ενέκρινε για κλινική δοκιμή ομόφωνα».

«Ενώ Καναδοί ερευνητές θα εφαρμόσουν την ελληνική πρόταση, αφού όπως ενημέρωσαν ξεκινούν χορήγηση κολκιχίνης σε ασθενείς κάτι που ενισχύει την ελληνική πρόταση.

Προσπαθούμε να τιθασεύσουμε της εξέλιξη της νόσου. Εχθές πήραμε το πράσινο φως και ταχύτητα θα προχωρήσουμε.

Όσον αφορά την χλωροκίνη υπάρχουν λίγες μελέτες αλλά οι επιστήμονες το έβαλαν αυτό το όπλο στην φαρέτρα.Το φάρμακο θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα θεραπεία, σε ένα μήνα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, ελπίζω ελπιδοφόρα».

megatv.com / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί