Δρ.Βωνιάτης από Κύπρο: Αν κάποιος είναι κάτω των 30 και έχει μόνο το ΑΖ ας μην το βάλει, vid

Την άποψή του για το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά και για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου εξέφρασε ο δρ.Μιχάλης Βωνιάτης.

Ο δρ.Βωνιάτης φιλοξενούμενος στο Μεσημέρι και Κάτι είπε εισαγωγικά ότι η επιδημιολογική μας εικόνα είναι επιβαρυμένη εξαιτίας του βρετανικού στελέχους ενώ συμπλήρωσε ότι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού είναι να πειθαρχήσουμε στα μέτρα πρόληψης και στα πρωτόκολλα.

«Εάν δεν τα εφαρμόζουν αυτά και έχουμε αυτή τη χαλάρωση που βλέπουμε σήμερα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε περαιτέρω αυξήσεις» είπε.

Παράλληλα ανέφερε πως ο ίδιος εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Pfizer και ότι στη δεύτερη δόση είχε κάποιες ενοχλήσεις, όπως χαμηλό πυρετό, φαγούρα και κοκκινίλα.

Όσο αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, ανέφερε πως όντως υπάρχει πρόβλημα αφού και μελέτες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ότι το εμβόλιο σε ορισμένα άτομα, κυρίως σε ηλικίες κάτω των 50 ετών, δημιούργησε θρομβοεμβολικά επεισόδια, ενώ συμπλήρωσε πως σε ορισμένα άτομα κατέληξαν.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο που μελέτησε τα περιστατικά του διευκρίνισε ότι η πιθανότητα τέτοιων θρομβοεμβολικών επεισοδίων είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνο να συμβεί σε άτομα κάτω των 30 ετών».

«Είναι οριακή η κατάσταση. Αν κάποιος είναι κάτω των 30 ετών και έχει στη διάθεση του μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca είναι καλύτερα να μην επιλέξει να το βάλει» είπε ο δρ.Βωνιάτης.

ΠΗΓΗ Sigmalive

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί