• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δρ. Πέτρου: Όποιος εμβολιάζεται, μπορεί να έχει μια ποσότητα ιού και να τον μεταδώσει παρακάτω

Δρ. Πέτρου: Όποιος εμβολιάζεται, μπορεί να έχει μια ποσότητα ιού και να τον μεταδώσει παρακάτω

Βεβιασμένη κίνηση θεωρεί τη συμφωνία που έκανε η Κύπρος με το Ισραήλ, όπου όποιος έχει εμβολιαστεί θα μπορεί να εισέρχεται στην χώρα μας χωρίς κάποιο έλεγχο, ο Δρ. Χρήστος Πέτρου.


Μιλώντας από την εκπομπή Alpha Καλημέρα για το “πράσινο διαβατήριο” και κατά πόσο αυτό θα ήταν καλό να εφαρμοστεί , ο Καθηγητής Φαρμακευτικής υπογράμμισε πως πρώτα θα πρέπει να δούμε σε τι θα εξυπηρετεί αυτό και ποιος είναι ο σκοπός του, εξηγώντας τα εξής:

  1. “Σίγουρα αυτοί που είναι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε μια λογική ότι θα αποκτούν κάποια προνόμια, γιατί δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση στο εμβόλιο. Αν δεν έχουν προχωρήσει για παράδειγμα, οι εμβολιασμοί σε μια ηλικιακή ομάδα κάτω των 40 μέχρι το καλοκαίρι, θα τους απαγορευτεί η μετακίνηση;”
  2. “Επίσης από το στιγμή που κάποιος δεν ξέρουμε αν μπορεί να έχει μια ποσότητα ιού μέσα στη μύτη του και μπορεί να είναι μεταδοτικός, άρα δεν είναι μόνο το διαβατήριο που θα τον προστατεύσει αλλά θα χρειάζεται να γίνεται και ένας έλεγχος για να βλέπουμε αν δεν έχει ιό.”

Ο Δρ. Πέτρου εξήγησε παράλληλα πως όποιος εμβολιάζεται, μπορεί να έχει μια ποσότητα ιού και να τον μεταδώσει παρακάτω.

ΠΗΓΗ: Alphanews