• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διπλή θρόμβωση 35χρονου: Το στοιχείο που πιθανόν “μαρτυρά” σύνδεση με το εμβόλιο της AstraZeneca (vid)

Διπλή θρόμβωση 35χρονου: Το στοιχείο που πιθανόν “μαρτυρά” σύνδεση με το εμβόλιο της AstraZeneca (vid)

vaccine vid
Ένα αντίσωμα φαίνεται ότι συνδέει τις θρομβώσεις του 35χρονου από την Κρήτη με το εμβόλιο της Astrazeneca, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

Αντίσωμα πιθανόν συνδέει την περίπτωση του 35χρονου από την Κρήτη με το εμβόλιο της AstraZeneca

Παραμένουν τα ερωτήματα γύρω από την περίπτωση του 35χρονου από την Κρήτη, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβωτικά περιστατικά, λίγες ημέρες αφού εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό, ενώ μία νέα πληροφορία που έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας, φαίνεται πως παραπέμπει σε πιθανή σύνδεση της συγκεκριμένης υπόθεσης με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, στις εξετάσεις του 35χρονου εντοπίστηκαν αντισώματα κατά του αιμοπεταλιακού παράγοντα, χαρακτηριστικό του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας, ήτοι της παρενέργειας που προκαλείται από το εμβόλιο της AstraZeneca.
Όπως έγινε γνωστό, η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης, ενώ για τα οριστικά αποτελέσματα, αυτό που διαμηνύεται, είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Χθες, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο ζήτημα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης για τα στοιχεία που αφορούν στον ασθενή, το ιστορικό, τα ευρήματα, όλα τα στοιχεία πηγαίνουν προς σχολαστικό έλεγχο σε αυτήν την επιτροπή».

«Νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα του νέου, ο οποίος πάει καλά, στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Λίγη υπομονή να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα σας ανακοινωθεί» είπε ακόμη.

Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο 35χρονος έχει δηλώσει βέβαιος ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος παρουσίασε την πρώτη θρόμβωση 11 ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ λίγο αργότερα, παρουσίασε και δεύτερη θρόμβωση.
Αναφορικά με την περίπτωσή του, γίνεται λόγο για σπάνιο περιστατικό, το οποίο μάλιστα λίγο έλειψε να τού στοιχίσει και την ίδια τη ζωή.

sputnik/ photo vid screenshot