Αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και στην κυριαρχία της Όμικρον.
Για την άρση μέτρων
Για την άρση των μέτρων, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «Το πρόβλημα που έχουμε για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο είναι σε άτομα άνω των 60 ετών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε είναι εμβολιασμένοι μερικώς. Το στέλεχος Δέλτα φαίνεται από μελέτες ότι έχει υποχωρήσει και ότι πλέον το στέλεχος Όμικρον και παρόλο που έχει μεταδοτικότητα έχει ήπια νόσηση».
«Η χρήση της μάσκας και των αποστάσεων ο αερισμός των χώρων είναι σημαντικά συμπληρωματικά μέτρα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», πρόσθεσε.
Φθίνει η ανοσία;
«Όλοι οι επίσημοι φορείς έως σήμερα συστήνουν την 4η δόση σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό. Οδεύουμε στην βελτίωση και του καιρού, αυξάνεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Όλα αυτά, φυσικά, εάν δεν προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που ενδεχομένως να φέρει αλλαγές στον χάρτη. Προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί, εάν παραμένουν πολυπληθή κράτη με μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού.
Τα νέα εμβόλια, που είναι πρωτεϊνικής διαδικασίας και τα οποία δεν χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης, είναι το νέο στοιχείο και επιπρόσθετα, να αυξηθεί η πρόσβαση σε εμβόλια σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Δημόπουλος σχετικά με την ανοσία των εμβολίων αλλά και της 3ης δόσης.
Διάρκεια ανοσίας – Πίεση στα νοσοκομεία
«Τα δεδομένα λένε ότι η 3η δόση μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 50%, ενώ την πιθανότητα βαριάς νόσησης στο 90%. Όσο αφορά στα νοσοκομεία, έχουμε το εξής φαινόμενο. Στις αίθουσες COVID νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν παθολογικά προβλήματα άσχετα με τον κοροναϊό, οι οποίοι στον έλεγχο βρίσκονται θετικοί. Η πίεση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένει έστω και αν η βαρύτητα των περιστατικών που οφείλονται αμιγώς στην Covid- 19 μπορεί να είναι ηπιότερη», πρόσθεσε.
«Ελπίζουμε στην μείωση των θανάτων πολύ σύντομα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Δημόπουλος.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
- ΠΟΥ: Τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι στο χείλος της κατάρρευσης
- Άγρια επίθεση 16χρονου σε 15χρονο στην Ανατολή Ιωαννίνων – Του έσπασε την κάτω γνάθο
- Β. Σπανάκης: Έρχεται νέος ληξιαρχικός νόμος και αναβάθμιση του Ειδικού Ληξιαρχείου
- Η… βόλτα της Φινλανδής πρώην πρωθυπουργού στο «εμπόλεμο» Κίεβο, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
