• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σήμερα είπαν: Μπορούν να εμβολιαστούν οι έγκυοι – Πριν δυο μέρες: Να μην κάνουν το εμβόλιο, vid

Σήμερα είπαν: Μπορούν να εμβολιαστούν οι έγκυοι – Πριν δυο μέρες: Να μην κάνουν το εμβόλιο, vid

Το ρισκάρουν δηλαδή;;;

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης, το «παρών» έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Στην συνέχεια η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό και στις παρενέργειες, ισχυριζόμενοι, παρά τα περιστατικά με θανάτους μετά το εμβόλιο, πως δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ θάνατος από αυτό σε όλον τον πλανήτη.

Όσο για τις αλλεργικές παρενέργειες, διατείνεται πως έχουν παρουσιαστεί 21 αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Ορισμένες, δε, ισχυρίστηκε ότι εκδηλώθηκαν εξαιτίας του άγχους για το εμβόλιο ή την βελόνα.

Ωστόσο, η βόμβα «έπεσε» για τις εγκύους γυναίκες. Αν και η κα Τσόλια παραδέχθηκε πως στις έρευνες για το εμβόλιο δεν συμμετείχαν έγκυοι, μετά φέρεται να έγινε γνωστό ότι ήταν, εκ των υστέρων, έγκυοι και δεν υπέστησαν καμία επιπλοκή. Η τεχνολογία mRΝΑ δεν έχει επίδραση στο έμβρυο, διότι δεν εισχωρεί, ισχυρίστηκε, διαβάζοντας τα πάντα μέσα από χαρτιά και λέγοντας αν κολλήσουν γυναίκες κορωνοϊό μπορεί να έχουν πρόωρο τοκετό και εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε:

«Αν και ο απόλυτος κίνδυνος από την Covid-19 είναι χαμηλός για τις εγκύους, εντούτοις έχει διαπιστωθεί ότι έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρότερης νόσου με ανάγκη για εισαγωγή στην ΜΕΘ και χρήση μηχανικού αερισμού σε σύγκριση με γυναίκες που δεν είναι έγκυοι. Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού.

Στις κλινικές μελέτες των εμβολίων με MRNA που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, δεν έχουν συμπεριληφθεί έγκυοι. Όμως συμμετείχαν αρκετές γυναίκες που εμβολιάστηκαν και στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είναι έγκυοι και παρακολουθούνται στενά. Επίσης πρόκειται άμεσα να αρχίσουν μελέτες εμβολιασμού εγκύων. Εξάλλου τα αποτελέσματα των μελετών που έχουν διεξαχθεί σε πειραματόζωα με το εμβόλιο της Moderna είναι καθησυχαστικά σχετικά με την εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, δεν αναμένεται να υπάρχει κάποια επίδραση του MRNA στο έμβρυο, δεδομένου ότι το μόριο αυτό δεν εισέρχεται στον πυρήνα των κυττάρων. Είναι ασταθές και αποσυντίθεται γρήγορα μέσα στα κύτταρα. Εάν μια έγκυος ανήκει σε ομάδα στην οποία συστήνεται ο εμβολιασμός,  πχ είναι υγειονομικός, μπορεί να αποφασίσει να εμβολιαστεί, ζυγίζοντας τον κίνδυνο έκθεσης στην λοίμωξη, το επίπεδο κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα, τον κίνδυνο εκδήλωσης επιπλοκών από την λοίμωξη και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες».

ΩΣΤΟΣΟ, πριν από δύο μόλις μέρες, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μ. Θεοδωρίδου, είπε πως η επίσημη σύσταση είναι πως κατά την διάρκεια της κύησης να μη γίνεται το εμβόλιο!!!

Δείτε από το 1.27: