ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ για ένα εμβόλιο: Αναστολή λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου – Ανακοίνωση ΚΟΛΑΦΟΣ

ΧΑΟΣ στην Υγεία...

Για απειλές, για εξαναγκασμό εκτέλεσης επισφαλών εφημεριών ώστε «να φαίνεται το νοσοκομείο ανοικτό, άσχετα εάν πληροί τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας» και τους λόγους που οδήγησαν την Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αιγίου σε αναστολή λειτουργίας, μίλησαν οι γιατροί της Κλινικής, εκφράζοντας την απόγνωσή τους σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κλινική ανέστειλε την κανονική λειτουργία της –τακτικά ιατρεία και χειρουργικές επεμβάσεις- από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου και θα συνεχίσει να καλύπτει μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Για μια ακόμη φορά, φαίνεται το έγκλημα της κυβέρνησης να ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ!!!

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, για να λειτουργεί το νοσοκομείο, «θα αναγκαστούμε να εκτελέσουμε 20 εφημερίες ο καθένας. Η αναστολή θα διαρκέσει μέχρι να βρεθεί τρόπος η κλινική να λειτουργεί με ασφάλεια και εργασιακή αξιοπρέπεια».

Όσο για την Χειρουργική Κλινική και τι την οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας; Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Αιγίου, και του χειρουργικού τομέα γενικότερα, βαίνει συνεχώς μειούμενο. Η Χειρουργική Κλινική από 5 θέσεις ειδικευμένων και 7 θέσεις ειδικευόμενων ιατρών (ήτοι 12 θέσεις ιατρών) έφτασε να έχει 4 μόλις ειδικευμένους εκ των οποίων ο ένας με σύμβαση περιορισμένου χρόνου που λήγει σε λίγους μήνες. Για χρόνια και παρά τις δυσκολίες, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τη λειτουργία της κλινικής αλώβητη, καλύπτοντας ταυτόχρονα το τμήμα επειγόντων, την κλινική, τα χειρουργεία (τακτικά και επείγοντα) και τα τακτικά ιατρεία. Η προσπάθεια αυτή έφτασε τον τελευταίο καιρό τις 16 έως και 20 εφημερίες το μήνα!»

Λύση δεν δίνεται παρά τις εκκλήσεις: «Οι διοικήσεις σε επίπεδο νοσοκομείου, Υγειονομικής περιφέρειας και Υπουργείου δεν έχουν δώσει λύση, καθώς δεν υπάρχει πραγματική βούληση. Ο Διοικητής του νοσοκομείου έχει επανειλημμένα διασυρθεί μέσω των δικών του δηλώσεων και της καταγεγραμμένης ανεπάρκειάς του, για την θέση την οποία επιλέχθηκε αλλά συνεχίζει να ‘διοικεί’. Η μόνη βούληση που έχουμε εισπράξει εξαντλείται σε απειλές και σε εξαναγκασμό εκτέλεσης επισφαλών εφημεριών (παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου) με μόνο στόχο να φαίνεται το νοσοκομείο ανοικτό, άσχετα εάν πληροί τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας».

«Έχουμε απευθυνθεί σε όλους επανειλημμένα χωρίς αποτέλεσμα. Καλούμε όποιον έχει ενδιαφέρον για την δημόσια υγεία της Ανατολικής Αχαΐας – Εισαγγελέα, ελεγκτές υγείας, Ιατρικό Σύλλογο , Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο , Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Συλλόγους και Φορείς της Αιγιάλειας και Δημότες – να διαπιστώσουν εάν πληρούνται οι κανόνες ασφαλούς εφημέρευσης του ΓΝ Αιγίου. Εμείς ως χειρουργοί, και καθώς μείναμε πλέον τρεις από δώδεκα που θα έπρεπε να είμαστε, σεβόμενοι την ιατρική μας ιδιότητα και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον πληθυσμό της Αιγιάλειας, δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να καλύπτουμε όλους τους τομείς της Χειρουργικής κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες», σημειώνουν οι χειρούργοι και καταλήγουν:

«Απευθυνόμαστε πλέον σε όλους τους Δημότες της Αιγιάλειας: Εάν πιστεύετε ότι η Χειρουργική Κλινική έχει προσφέρει στην τοπική κοινωνία και έχει λόγο να συνεχίσει να προσφέρει, θα πρέπει να απαιτήσετε ασφαλή λειτουργία. Εάν αντίθετα η Αιγιάλεια θεωρεί ότι η χειρουργική κλινική δεν έχει παρουσιάσει κανένα έργο που να αξίζει έστω αξιοπρεπή αντιμετώπιση, τότε και εμείς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί