Δεν απαγορεύεται εντελώς το αλκοόλ κατά τον εμβολιασμό με το Sputnik V

Δεν χρειάζεται να αποφύγει κανείς απολύτως την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού,

αλλά οι γιατροί συστήνουν στους αποδέκτες να αποφεύγουν το αλκοόλ κατά τη διάρκεια τριών ημερών μετά τη λήψη κάθε ένεσης του εμβολίου Sputnik V, ανέφερε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου Γκαμαλέγια της Ρωσίας.


Την Τρίτη, η επικεφαλής της Ρωσίας για τη δημόσια υγεία, Άννα Ποπόβα, δήλωσε ότι όσοι πρόκειται να εμβολιαστούν πρέπει να σταματήσουν να καταναλώνουν αλκοόλ τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη ένεση και 42 ημέρες μετά από αυτήν.

«Φυσικά, δεν μιλάμε για πλήρη απαγόρευση του αλκοόλ κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού. Μόνο για έναν λογικό περιορισμό της κατανάλωσης για την περίοδο κατά την οποία ο οργανισμός εξακολουθεί να αναπτύσσει την ανοσολογική απόκριση στη λοίμωξη από κορονοϊό», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ σε δημοσιογράφους.

Αυτό ισχύει για οποιοδήποτε εμβόλιο, όχι μόνο για το Sputnik V, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και επομένως να μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, εξήγησε ο αξιωματούχος.

«Ωστόσο, συνιστούμε έντονα να μην πίνετε αλκοόλ για τρεις ημέρες μετά από κάθε ένεση» πρόσθεσε.

Αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία ξεκινά την εκστρατεία εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί