Δ. Φιλίππου : Η χλωροκίνη φαίνεται να έχει θεραπευτική δράση (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, για το φάρμακο που δίνει ελπίδες στη μάχη κατά του κορωνοϊού, αλλά και τις εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας. Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, η χλωροκίνη φαίνεται να έχει κάποια θεραπευτική δράση στους ασθενείς με κορωνοϊό, ωστόσο είναι πάρα πολύ […]

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, για το φάρμακο που δίνει ελπίδες στη μάχη κατά του κορωνοϊού, αλλά και τις εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, η χλωροκίνη φαίνεται να έχει κάποια θεραπευτική δράση στους ασθενείς με κορωνοϊό, ωστόσο είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

«Για να εξάγουμε με ασφάλεια συμπεράσματα χρειάζεται μεγάλος αριθμός ασθενών και ολοκληρωμένες μελέτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα, η χρήση του φαρμάκου αυτού θα δώσει μια εκτίμηση σε 10 με 15 ημέρες. Ωστόσο, «δε φτάνει μόνο η εμπειρία μιας χώρας, καθώς είναι διαφορετική η εκδήλωση και η ένταση των συμπτωμάτων της πανδημίας ανά χώρα». Πάντως, γίνονται δοκιμές και σε άλλα φάρμακα.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, στην Ελλάδα υπάρχουν επαρκείς ποσότητες χλωροκίνης για να καλύψουν όλες τις ανάγκες, στόχος όμως είναι η κάλυψη και άλλων φαρμάκων.

Απώτερος στόχος της επιστημονικής κοινότητας δεν είναι η θεραπεία, αλλά η πρόληψη. Η δημιουργία δηλαδή, του εμβολίου που θα αποτελέσει και τη λήξη της πανδημίας.

Ο κ. Φιλίππου μίλησε επίσης και για τον κόσμο που σπεύδει στα φαρμακεία να αγοράσει το εν λόγω φάρμακο υποστηρίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θέτουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει ούτε παρακολούθηση γιατρού ούτε επαρκής συμπτωματολογία ούτε γνώση των παρενεργειών των φαρμάκων.

«Να τηρούμε τα προληπτικά μέτρα και όταν υπάρξει συμπτωματολογία να απευθυνόμαστε σε γιατρό», τόνισε.

ΠΗΓΗ: MEGA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί