Χωρίς αναβολή ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Χωρίς καμία καθυστέρηση στην υποβολή προσφορών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός που αφορά στη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ).

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στελέχος του υπουργείου Οικονομικών σε επικοινωνία με το powergame.gr. Ο ίδιος σημείωσε ότι για την κυβέρνηση «δεν υπήρχε ποτέ option παράτασης (του διαγωνισμού)».

Έτσι, όλα δείχνουν ότι μεθαύριο Τετάρτη 07 Ιουλίου 2021 θα υποβληθούν οι προσφορές για τους τρεις διαγωνισμούς που έχουν προκηρυχθεί από 4 Ιουνίου 2021 με αντικείμενο την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των πρώην Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν από τον ειδικό διαχειριστή της ΕΝΑΕ και ο πρώτος από τους δύο αφορά στο ακίνητο και τον εξοπλισμό που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο τρίτος διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την ΕΤΑΔ και αφορά στην παρακείμενη έκταση, η οποία πριν το 2018 άνηκε στην ΕΝΑΕ, αλλά μεταβιβάστηκε στην ΕΤΑΔ, ως μέρος της επιστροφής αθέμιτων κρατικών ενισχύσεων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στα σχήματα που θα υποβάλλουν τις προσφορές και κυρίως το ύψος των προσφορών.

Σημειώνεται ότι για μερικές ώρες την περασμένη Παρασκευή αργά το απόγευμα, ο ειδικός διαχειριστής της ΕΝΑΕ είχε ανακοινώσει παράταση 12 ημερών στην υποβολή προσφορών με στόχο αυτή να γίνει στις 19 Ιουλίου. Ωστόσο η ανακοίνωση αποσύρθηκε λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίησή της.

ΠΗΓΗ: powergame .gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί