Χώρα της Ευρώπης βάζει σήμανση σε κρασί και αλκοόλ όπως στα τσιγάρα

Η Ιρλανδία ανοίγει το δρόμο για τη σήμανση με ετικέτες προειδοποίησης για την υγεία και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε μπουκάλια κρασιού, μπύρας ή αλκοολούχων ποτών.

Συγκεκριμένα, οι ειδικές σημάνσεις θα είναι αντίστοιχες με των τσιγάρων και θα έχουν ενδείξεις για τους κινδύνους της ηπατικής νόσου από την υπερκατανάλωση αλκοόλ, αλλά και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα έμβρυα σε πιθανή κατανάλωση ποτών από τις εγκύους.

Η Ιρλανδία πήρε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ίδια ώρα που οι αντιδράσεις πληθαίνουν τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Για παράδειγμα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, κάνει λόγο για «παράλογη απόφαση» που δε λαμβάνει υπόψη «τη διαφορά μέτριας κατανάλωσης με κατάχρησης αλκοόλ».

Ο υφυπουργός στο Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών της Ιταλίας, υποστήριξε ότι το κρασί και η μπύρα δεν πρέπει να συγκρίνονται με τα ποτά και το κάπνισμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Η αντίδραση της Ιταλίας, η οποία είναι κορυφαίος εξαγωγέας στον κόσμο, δεν αφορά προφανώς την Ιρλανδία, η οποία δεν είναι μεγάλος εισαγωγέας κρασιού, αλλά για να «προλάβει» την περίπτωση να υιοθετηθεί ένα παρόμοιο μέτρο από άλλες χώρες, κάτι που θα έκανε «ανυπολόγιστη ζημιά στην εικόνα του ιταλικού κρασιού»

(dikaiologitika. gr / photo: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί