Αυτές είναι οι τιμές των rapid τεστ σήμερα

Όπως αποφάσισε η κυβέρνηση από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, για τις μετακινήσεις προς νησιά και σε ό,τι αφορά τους ενήλικες,

θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι περισσότεροι πολίτες αναμένεται να επιλέξουν το rapid test, που είναι και πιο γρήγορο (αναφορικά με το απότέλεσμα) και σαφώς πιο οικονομικό, ενώ υπάρχει τρόπο να γίνει και δωρεάν.

Η τιμή των rapid tests

Όσον αφορά στο κόστος των rapid tests το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου, στις ιδιωτικές δομές, κοστίζει 20 ευρώ (10 ευρώ για την παροχή υπηρεσίας και 10 ευρώ χρέωση για τη δειγματοληψία).

Τι είναι το rapid test

Τα rapid tests ανιχνεύουν το αντιγόνο του ίδιου του ιού, μέσα σε λίγα λεπτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εγκυρότητα του τεστ μπορεί να αγγίζει ακόμα και το 90%.

Πώς γίνεται το rapid Test

H δειγματοληψία γίνεται είτε από τη μύτη, είτε με τη λήψη επιχρίσματος από το στόμα. Oι λωρίδες που υπάρχουν στο κουτί του Rapid Test περιλαμβάνουν αντισώματα αντιγόνου που ενεργοποιούν κάποιο συγκεκριμένο ένζυμο. Στην περίπτωση που το τεστ κορονοϊού βγει θετικό, τότε θα παράξει μια εμφανή χρωστική.

Τα rapid Test τέτοιου τύπου είναι ιδανικά για τον εντοπισμό υψηλού ιικού φορτίου, όταν κι ο κορονοϊός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός.

Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν

Κάθε ημέρα Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου πραγματοποιούν δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί