- Το νερό πρέπει να έχει βράσει προτού αποφασίσουμε να ρίξουμε τα ζυμαρικά. Και οι περισσότεροι το κάνουμε σωστά.
- Αν το νερό είναι κρύο όταν ρίξετε τα μακαρόνια, τότε θα απορροφήσουν περισσότερο νερό από ό,τι χρειάζεται και θα μαλακώσουν πολύ και θα λασπώσουν!!! Και τότε πάει το al dente στοιχείο.
- Μπορούμε να ζεσταίνουμε το νερό στον βραστήρα για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
- Το αλάτι πρέπει να το ρίχνουμε στα μακαρόνια, την ώρα που έχει αρχίσει να βράζει το νερό και προτού ρίξουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα μας. Έτσι διαλύεται εύκολα και δίνει την κατάλληλη γεύση.
- Δεν πετάμε το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, αλλά κρατάμε λίγο, ώστε να τελειώσουμε με αυτό τη συνοδευτική σάλτσα! Κατά αυτόν τον τρόπο δίνει έξτρα γεύση.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυρά Μάντζου για την προ ημερησίας: «Φυγομαχεί ο Κ. Μητσοτάκης»
- Με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συναντήθηκε ο Ν. Δένδιας
- Σε επιφυλακή οι δήμοι της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας – Πού μπορούν να καλούν οι δημότες
- «Σχέδιο πέντε σημείων» από Κίνα και Πακιστάν – Ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Μέση Ανατολή
- Τι αναφέρει για τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τεχεράνη
- Αιθιοπία: Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν “με φειδώ” τα καύσιμα
- Η Γαλλία διαψεύδει τον Τραμπ: «Δεν κλείσαμε τον εναέριο χώρο μας στα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη»
- Ινδονησία: Με το δελτίο τα καύσιμα
- Απίστευτο! Είχε κοτόπουλα, κατσίκες και ερίφια στον 16ο όροφο κτιρίου
- Ο Ιρανός ΥΠΕΞ διαψεύδει τις πληροφορίες για πυρά πυραύλων εναντίον της Τουρκίας









