Σχολιάζοντας τις αμφιβολίες που έχει ακόμα μερίδα πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ο κ. Παυλάκης είπε ότι:
«Ο εμβολιασμός δεν έχει γίνει υποχρεωτικός. Νομίζω ότι πρέπει και η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να κάνουν μία εντατική και σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης επί της ουσίας, που να δείχνει κάποιους απλούς λόγους για το γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε. Στα νοσοκομεία γινόταν πόλεμος, και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζούσε τη ζωή του σε έναν άλλο πλανήτη, χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους».
«Είναι σημαντικό που έχουμε αυτά τα εμβόλια, ήταν ένα μεγάλο δώρο της επιστήμης σε λιγότερο από ένα χρόνο, με όλους τους κανόνες για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Συνέχεια βγαίνουν περισσότερα δεδομένα, τώρα έχουμε πάνω από 2 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς σε όλο τον κόσμο και μπορούμε να πούμε με καθαρή καρδιά σε όλους να εμβολιαστούν, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στο σταμάτημα της πανδημίας. Δε θα είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τον κορονοϊό. Επιτέλους το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έρχεται επόμενο κύμα, έρχεται ένα καινούργιο στέλεχος του ιού. Η Αγγλία έκλεισε για άλλο ένα μήνα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει ξεκινήσει εκεί», τόνισε.
Όσον αφορά για το αν η μείξη εμβολίων επιτυγχάνει την επιθυμητή ανοσία, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι:
«Βγαίνουν ολοένα και περισσότερα δεδομένα πάνω σε αυτό το θέμα, η Αγγλία είναι πρωτοπόρος μεταξύ των χωρών σε αυτό. Όπως και να γίνει η μίξη των εμβολίων, το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Έχουν κάνει όλους τους συνδυασμούς μεταξύ των εμβολίων. Οι συνδυασμοί εμβολίων συνήθως δουλεύουν πολύ καλύτερα από τα ξεχωριστά εμβόλια, δίνουν κάτι διαφορετικό στον οργανισμό».
«Τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε από τους εμβολιασμούς λένε ότι ο κίνδυνος για θρομβώσεις που είναι γνωστός πια και μπορεί να αντιμετωπιστεί, είναι κυρίως ή σχεδόν αποκλειστικά μετά τον πρώτο εμβολιασμό με AstraZeneca, ή οποιοδήποτε εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Για να συμβεί πρέπει να υπάρχει προδιάθεση του οργανισμού να κάνει θρομβώσεις λόγω ενός σπάνιου αυτοάνοσου συνδρόμου. Αυτό φαίνεται από τον πρώτο εμβολιασμό αν υπάρχει.
Οι άνθρωποι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, δε θα έχουν προβλήματα στο δεύτερο εμβολιασμό. Δε συντρέχει λόγος να αλλάξει κάποιος εμβόλιο, αλλά αν κάποιοι το θεωρήσουν αναγκαίο και τους επιτραπεί να αλλάξουν, δε θα χάσουν κάτι, μπορεί να είναι και καλύτερο αυτό», τόνισε κλείνοντας σχετικά με όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου με AstraZeneca, και το τι θα πρέπει να κάνουν για τη δεύτερη δόση».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Πακιστάν συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν έπειτα από προσωρινή παύση
- Τραμπ: Οι χώρες του NATO δεν έχουν κάνει “απολύτως τίποτα” για να βοηθήσουν με το Ιράν
- ΥΠΑΑΤ: 45 προσλήψεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- Έκθεση διαπιστώνει ανησυχητική αύξηση του αριθμού των πυρηνικών όπλων
- 35χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Κυρ. Μητσοτάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Τον είχαμε παραλάβει το 2019 στα 650 ευρώ
- «Διπλωματικός ελιγμός»; Τρία σημαντικά διακυβεύματα για τις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν
- 53η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Η αγορά εργασίας συναντά τους πολίτες στο Ηράκλειο
- Επιστολή Γ. Αυτιά σε επιτρόπους Οικονομικών: Χρηματοδοτήστε την αγορά φυσικού αερίου για φθηνό ρεύμα
- Δικαστική απόφαση σταθμός για τα social media









