Άσχημα νέα για το εμβόλιο της Moderna αφού εμβολιάστηκαν χιλιάδες- Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδας

Το CDC ανακοίνωσε οτι το εμβόλιο της Moderna μπορεί να ενέχει υψηλότερο κίνδυνο για περικαρδίτιδα και μυοκαρδίτιδα σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες από το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech.

Το εμβόλιο της Moderna κατά του κορωνοϊού μπορεί να προκαλέσει υψηλότερο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς, οι γνωστές σε όλους μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα, σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες σε σχέση αυτό της Pfizer ανέφεραν σήμερα Τρίτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, επικαλούμενα πρόσφατα στοιχεία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η ανάλυση του CDC πραγματοποιείται καθώς οι σύμβουλοι της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν την έγκριση του εμβολίου της Moderna για παιδιά και εφήβους ηλικίας 6-17 ετών.

Με βάση τα δεδομένα από το σύστημα Datalink Ασφάλειας Εμβολίων (VSD), η συχνότητα εμφάνισης φλεγμονής της καρδιάς ήταν 97,3 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεων για άνδρες ηλικίας 18-39 ετών μετά από μια δεύτερη δόση της ένεσης της Moderna, έναντι 81,7 περιπτώσεων ανά εκατομμύριο δόσεων εμβολίου Pfizer.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι τα περισσότερα άτομα με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό κατά του mRNA COVID-19 αναρρώνουν με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε το CDC.

Dnews/ photo vid scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί