Αποκάλυψη Θεμιστοκλέους: «Συζητούνται ηλικιακοί περιορισμοί για AstraZeneca»

Μέσα στον Ιούλιο η Ελλάδα θα έχει πετύχει το τείχος ανοσίας στον κορονοϊό, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.


Όπως ανέφερε έως το τέλος Απριλίου ή αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου και οι άνω των 60 ετών. Μέχρι τέλος Απριλίου οι αρχές Μαΐου, το πρώτο σημαντικό τείχος θα αποτελούν με την ολοκλήρωση των εμβολιασμών οι ευπαθείς πολύ υψηλού κινδύνου και οι άνω των 60 ετών.

Για AstraZeneca – Στο τραπέζι ηλικιακοί περιορισμοί

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το αργότερο έως την Παρασκευή η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εντός της ημέρας ή το αργότερο την Παρασκευή θα γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ1 δεν αναμένουμε σπουδαίες αλλαγές στο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα και δεν τίθεται θέμα σε καμία ευρωπαϊκή χώρα για διακοπή των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο.
«Αυτό που συζητείται είναι οι ηλιακοί περιορισμοί», είπε.

Παρά την αναστάτωση, πάντως, το ποσοστό συμμετοχής στους εμβολιασμούς ξεπερνάει το 90% . Γίνονται 10.000 – 12.000 εμβολιασμοί με ΑstraZeneca σε καθημερινή βάση, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το τελευταίο 7ήμερο το ποσοστό αυξήθηκε σε 93%.

(sputniknews – φωτο: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί