Αποκάλυψη-“φωτια” για τον κορωνοϊό! Τον Νοέμβριο το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία, πριν τον Φεβρουάριο ο κορωνοϊός και στην Ελλάδα!

Δεδομένο που καταρρίπτουν όλα όσα ήταν κοινώς αποδεκτά από την επιστημονική κοινότητα σχετικά με τον χρόνο εμφάνισης του κορωνοϊού!

Γάλλοι ερευνητές ήδη γυρίζουν τον χρόνο πολύ πίσω , φτάνοντας να εντοπίζουν θετικά κρούσματα του Covid-19 ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου!

Στην πραγματικά ανατρεπτική αυτή διαπίστωση έφτασαν γιατροί σε νοσοκομείο της Αλσατίας στη Γαλλία, καθώς έπειτα από ενδελεχή έλεγχο στους νεκρούς ασθενείς των προηγούμενων μηνών ανακάλυψαν προς έκπληξή τους πως το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019!

Πρόκειται για μία ημερομηνία που μας γυρίζει ακόμη πιο πίσω και από τον «ασθενή-μηδέν» που εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες να είναι από τα τέλη Δεκεμβρίου θετικός στον κορωνοϊό.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής του νοσοκομείου Albert Schweitzer στην Κολμάρ στην Αλσατία, ο δρ. Michel Schmitt.

Ο γιατρός εξέτασε σχεδόν 2.500 ακτινογραφίες που είχαν γίνει από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως τις 30 Απριλίου 2020 και σύμφωνα με τον ίδιο και την ομάδα του αφορούσαν ασθενείς με συμπτώματα πνευμονίας ή απλής γρίπης.

(screenshot)

Κρούσματα πριν από τις 26 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα;

Ο κορωνοϊός μπορεί να είχε εισαχθεί στη χώρα μας με τη μορφή μεμονωμένων περιστατικών, ως συνέπεια διεθνών μετακινήσεων, νωρίτερα από τα πρώτα διαγνωσμένα κρούσματα.

Αυτό, δηλώνει ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής.

«Στην Ελλάδα η μετέπειτα πορεία της επιδημίας υποδεικνύει ότι ξεκίνησε λίγο πριν τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος την 26η Φεβρουαρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευής.

(φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί