Απίστευτο! Βρήκαν ψείρες να φωλιάζουν στις βλεφαρίδες ενός 3χρονου

Αν και «εξαιρετικά σπάνιο», 3χρονο αγόρι διαγνώστηκε με λοίμωξη από ψείρες της κεφαλής — στις βλεφαρίδες του.

Οι κλινικοί γιατροί στην Κίνα ανακάλυψαν ψείρες κεφαλής φωλιασμένες στις βλεφαρίδες ενός τρίχρονου αγοριού, σύμφωνα με ένα λήμμα που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Σεπτεμβρίου του American Journal of Ophthalmology Case Reports.

Ο 3χρονος ασθενής παραπονέθηκε για έντονο κνησμό και «μη φυσιολογικές» εκκρίσεις γύρω από τα μάτια του, καθώς και πρήξιμο και ερυθρότητα για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Μετά από περαιτέρω επιθεώρηση, οι γιατροί βρήκαν «ένα μεγάλο αριθμό από κόνιδες», ή αυγά ψειρών, «κολλημένα σφιχτά» στις βλεφαρίδες του στο δεξί του μάτι.

Στο παιδί προσχολικής ηλικίας από το Zhengzhou άρεσε να παίζει με την άμμο και άγγιζε συχνά τα μάτια με άπλυτα χέρια.

Ευτυχώς, η όραση του αγνώστου μικρού ασθενούς δεν επηρεάστηκε από τα ενοχλητικά παράσιτα.

Αν και «εξαιρετικά σπάνιο», το αγόρι διαγνώστηκε με λοίμωξη από ψείρες της κεφαλής — στις βλεφαρίδες του.

Μόλις αφαιρέθηκαν τα έντομα και τα αυγά τους, τα συμπτώματά του «επιλύθηκαν πλήρως» και του δόθηκε αλοιφή και οφθαλμικές σταγόνες για να τα εφαρμόσει.

Οι ψείρες — που εμφανίζονται στο τριχωτό της κεφαλής , στο δέρμα ή στην ηβική τρίχα — τρέφονται με ανθρώπινο αίμα και συχνά μεταδίδονται από στενή επαφή, κοινά αντικείμενα, επαφή με μολυσμένα έπιπλα ή σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με την Mayo Clinic .

Για τις ψείρες των βλεφαρίδων, τα συμπτώματα συνάδουν με αρκετούς άλλους τύπους οφθαλμικών παθήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λανθασμένη διάγνωση, σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού.

«Αυτή η περίπτωση υποδηλώνει ότι οι οφθαλμίατροι δεν πρέπει μόνο να λαμβάνουν υπόψη τις κοινές φλεγμονές και αλλεργίες, αλλά και να είναι σε εγρήγορση για παρασιτικές λοιμώξεις όταν θεραπεύουν ασθενείς με οφθαλμικό κνησμό και μη φυσιολογικές εκκρίσεις», έγραψαν οι συγγραφείς.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί