• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πάμε σε lockdown για να μην επιλέγουμε ποιοι θα μπαίνουν στις ΜΕΘ – BINTEO

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Πάμε σε lockdown για να μην επιλέγουμε ποιοι θα μπαίνουν στις ΜΕΘ – BINTEO

town
Lockdown το οποίο θα μοιάζει με αυτό της άνοιξης αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό,

ο οποίος προχωρά σε δηλώσεις στις 12:00, όπως γνωστοποίησε αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.


«Χρειάζεται καθολικότητα σε όλα αυτά (σ.σ. τα μέτρα). Συνεδρίασε χθες έκτακτα η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και υπό το πρίσμα της εξάπλωσης της επιδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση γενικό lockdown στη χώρα», σημείωσε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή σε αυτή την απόφαση, μίλησε για τα πολλά κρούσματα, την αύξηση του ρυθμού μεταδοτικότητας αλλά και την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας.

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι οι διασωληνωμένοι, με 10-15 την ημέρα, κάποια στιγμή το σύστημα θα καταρρεύσει. Δεν φτάσαμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιους θα βάλουμε στις ΜΕΘ. Αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε. Σκοπός του lockdown είναι να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ κατά τόπους».

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ανεξάρτητος και αδιάψευστος. Αν είχαμε περισσότερα θετικά κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους, οι αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές.

Ο δείκτης των διασωληνωμένων είναι πολύ ισχυρός για τη δείχνει την αντοχή του συστήματος Υγείας. Και προοιωνίζει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα», είπε ακόμη.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)