• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντιδράσεις γιατρών στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα

Αντιδράσεις γιατρών στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα

Αντίθετοι με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα είναι οι εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης

αλλά και των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης στο πλαίσιο κινητοποίησης μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Όπως επισήμανε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, τα νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου, τώρα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα στοιχειώδη και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρότι δεν επαρκούν καλούνται να σηκώσουν ένα ακόμη βάρος με τη μορφή της άτυπης εφημερίας αναφέρει το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα ανέφερε ότι και τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, που ορίστηκαν ως εμβολιαστικά κέντρα, μετατρέπονται σχεδόν αποκλειστικά σε εμβολιαστικές δομές και λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης αδυνατούν να διατηρήσουν την τακτική λειτουργία τους, όσο και τη στοιχειώδη ασφαλή εφημέρευσή τους.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας, σημείωσε ότι προκειμένου να γίνουν οι εμβολιασμοί απαιτούνται προσλήψεις. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη μετατροπή νοσοκομείων όπως το Ψυχιατρικό και το Θεαγένειο σε εμβολιαστικά κέντρα, καθιστώντας υπεύθυνους για εμβολιασμό ψυχιάτρους και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καρκινοπαθών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης εκπρόσωποι εργαζομένων των δημόσιων Νοσοκομείων ανέφεραν ότι στα νοσοκομεία δεν περισσεύουν χώροι και ότι στους χώρους υποδοχής και αναμονής των εμβολιασμένων ευνοούνται συνθήκες συνωστισμού.

(newsbeast – φωτο: eurokinissi)