• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ποιός κορωνοϊός;;; Η ορκωμοσία Μπάιντεν!!! Αναβλήθηκε η σημερινή ενημέρωση Κικίλια

Ποιός κορωνοϊός;;; Η ορκωμοσία Μπάιντεν!!! Αναβλήθηκε η σημερινή ενημέρωση Κικίλια

Το Βαθύ Κράτος «αρπάζει» την εξουσία στις ΗΠΑ και μάλλον στην κυβέρνηση θέλουν να το δουν...

Για την Πέμπτη μεταφέρθηκε η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Η ενημέρωση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, ωστόσο μεταφέρθηκε για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 18:00.

Άλλωστε την ίδια ώρα στις ΗΠΑ θα «ορκίζεται» νέος πρόεδρος ο διεθνιστής, Τζο Μπάιντεν, και μάλλον τα κανάλια θα δείχνουν αυτόν σε ζωντανή σύνδεση.

Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοπομπή του εκλεγμένου προέδρου θα κατευθυνθεί κατόπιν στο Καπιτώλιο, όπου στις 11 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας όταν και γίνεται κανονικά η ενημέρωση) θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας, στην τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί απέναντι από το Νάσιοναλ Μολ. Η όλη διαδικασία βέβαια ξεκινά λίγο νωρίτερα.

Οι δημοφιλείς τραγουδίστριες Lady Gaga και Jennifer Lopez θα βρίσκονται, επίσης εκεί, προκειμένου η πρώτη να ψάλλει τον εθνικό ύμνο και η δεύτερη να τραγουδήσει προς τιμή του νέου προέδρου.

Ο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ορκιστούν από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου μία ώρα αργότερα, στις 12.00 (19.00 ώρα Ελλάδας). Έπειτα ο νέος πρόεδρος θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του στην οποία θα περιγράφει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».

Μάλλον, λοιπόν, στην κυβέρνηση θα θέλουν να παρακολουθήσουν το… μεγάλο αυτό γεγονός, μπροστά στο οποίo ο κορωνοϊός και η καθιερωμένη ενημέρωση για κρούσματα και μέτρα περνά σε δεύτερη, μην σας πούμε και σε τρίτη μοίρα.