Αναταραχή με τα εμβόλια! Πολίτες ζητούν αλλαγή, «ξεχάστε το» λένε οι «ειδικοί»

Επιλογή; Με τίποτα! Τι ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

«Ο ταχύς εμβολιασμός είναι καθοριστικής σημασίας για την δημιουργία τείχους ανοσίας», ισχυρίστηκε ξανά  η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο εμβόλιο ΑstraZeneca και στο ενδεχόμενο της σύνδεσης με το σύνδρομο που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία.

«Φαίνεται ότι είναι περισσότερο συχνό σε γυναίκες κάτω των 55 ετών, αλλά έχουν παρουσιαστεί περιστατικά σε όλο το φάσμα ηλικιών. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τεκμηριωμένη σύνδεση με προηγούμενο περιστατικό θρόμβωσης. Στο ΗΒ, σε 18,1 εκατ. δόσεις AstraZeneca, έχουν παρατηρηθεί 22 περιπτώσεις θρόμβωσης και 8 περιπτώσεων θρομβοπενίας. Η επιτροπή εμβολιασμών παρακολουθεί στενά το θέμα, είπε, η κα Θεοδωρίδου, αλλά ο κόσμος ανησυχεί και ζητά αλλαγή ραντεβού ή εμβολίου.

Ως εκ τούτου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναγκάστηκε να παρέμβει και να πει πως η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει την δυνατότητα αλλαγής εμβολίου, καλώντας τους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

Με άλλα λόγια οι πολίτες θα εμβολιαστούν με ό,τι θέλει το Κράτος και όχι με ό,τι θέλουν αυτοί.

«Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή την δυνατότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ. Προστίθεται δε πως «για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου».

φωτο EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί