Αναισθησιολόγος Νοσοκομείου Σερρών: “Οι γιατροί δεν είναι σκλάβοι, ούτε ήρωες θέλουν να γίνουν” – ΒΙΝΤΕΟ

Με την υγεία να νοσεί, σε τραγική κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται το Νοσοκομείο Σερρών με 122 υγειονομικούς ανεμβολίαστους και με πολλές σημαντικές θέσεις χωρίς προσωπικό.

Ένα από τα τμήματα που φαίνεται πως νοσεί είναι αυτό του Αναισθησιολογικού με δύο μόνο αναισθησιολόγους που προσπαθούν να καλύψουν τα ακάλυπτα και κυρίως τα έκτακτα χειρουργεία.

Ο νέος αναισθησιολόγος που προσελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσιάστηκε ανεμβολίαστος στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να τεθεί σε αναστολή και το τμήμα να βρίσκεται και πάλι στον ίδιο παρονομαστή. Σε ερώτηση που θέσαμε στην κ. Τερλεμέ υπεύθυνη του τμήματος ,ποια θα ήταν η πρώτη κουβέντα που θα έλεγε στον υπουργό αν της δινόταν η ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του η ίδια απάντησε

“Οι γιατροί δεν είναι σκλάβοι, ούτε ήρωες θέλουν να γίνουν”

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΙΛΟΓΕΣ η διοίκηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο και την 4 ΥΠΕ ώστε να βρεθεί λύση όσο το δυνατόν το συντομότερο και αυτό γιατί κατανοεί ότι η γιατροί έχουν φτάσει στα όρια τους.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η αγανάκτηση των ασθενών οι οποίοι επιθυμούν να χειρουργηθούν αλλά είναι αδύνατον να ενταχθούν σε προγραμματισμό.

Αυτό που απομένει τώρα είναι η αντίδραση του υπουργείου το οποίο καλείται να βρει λύση στο μείζον αυτό θέμα καθώς και η αντίδραση του Διπεάρχη κ. Δημήτρη Τσαλικάκη μιας και το νοσοκομείο των Σερρών είναι το μοναδικό σε όλο τον νομό και οι ασθενείς θα πρέπει να μεταβούν σε όμορους νομούς για το θέμα υγείας που αντιμετωπίζουν. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Μπαλαξή ο οποίος αναγνωρίζει την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο

(Epilogestv)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί