Ανάγκασαν γυναίκα να κάνει το εμβόλιο ενώ είχε καρδιακό πρόβλημα – Διαβάστε τι έπαθε

«Είναι το σώμα μου και η επιλογή μου, αλλά δεν το σεβάστηκαν», είπε.

Όταν ο εργοδότης της το 2021 έδωσε εντολή σε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19 , η Heather Elkins, η οποία είχε προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση, ζήτησε ιατρική εξαίρεση.

Αλλά το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Όρεγκον απέρριψε την αίτησή της – παρόλο που η Έλκινς είχε μετατραπεί, το 2020, σε μόνιμη υπάλληλο εργασίας από το σπίτι.

Η Έλκινς είπε στο The Defender :

«Όλοι οι υπάλληλοι της Πολιτείας του Όρεγκον έλαβαν εντολή από την Κυβερνήτρια Κέιτ Μπράουν να εμβολιαστούν πλήρως για τον COVID-19 ή να πληρούν τις προϋποθέσεις εξαίρεσης ανεξάρτητα από το αν ο υπάλληλος εργαζόταν από το σπίτι ή όχι και αν δεν συμμορφωνόμασταν, θα χάναμε την δουλειά μας !»

Η Elkins, 45 ετών, ήταν απρόθυμη να κάνει το εμβόλιο για διάφορους λόγους, είπε:

«Δεν είμαι σε καμία περίπτωση κατά των εμβολίων. Τούτου λεχθέντος, δεν ένιωθα άνετα με το εμβόλιο COVID-19 για διάφορους λόγους. Πρώτον, ένιωσα ότι δεν ήταν αρκετά γνωστό για αυτό και για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που μπορεί να έχει.

«Δεύτερον, είδα αναφορές που έλεγαν ότι οι άνθρωποι ανέπτυξαν καρδιακά προβλήματα και δεδομένου ότι εγώ ο ίδια έχω πρόβλημα με την καρδιά, δεν ένιωθα άνετα με το εμβόλιο».

Και πρόσθεσε: «Είναι το σώμα μου και η απόφαση πρέπει να είναι δική μου επιλογή! Ξέρω πώς αντιδρά το σώμα μου σε τραύματα, ασθένειες, κ.λπ. Θα πρέπει να μπορώ να διαλέξω τι υπάρχει σε αυτό.”

Οι αντιδράσεις που βίωσε μετά την πρώτη ένεση δεν της επέτρεψαν να λάβει ιατρική εξαίρεση από τη δεύτερη δόση, είπε:

Έτσι, παρά τις συνεχείς προσπάθειες για εξασφάλιση ιατρικής εξαίρεσης, η Elkins έλαβε το δεύτερο εμβόλιο Pfizer στις 3 Οκτωβρίου 2021 και βίωσε «την ίδια σοβαρή αντίδραση όπως με την πρώτη δόση».

Τα συμπτώματα περιελάμβαναν «έντονους πονοκέφαλους, έντονους μυϊκούς πόνους, [έναν] γρήγορο καρδιακό παλμό… ναυτία, σοβαρή κόπωση και ζάλη/ προβλήματα ισορροπίας, πίεση/σφίξιμο στο στήθος, δύσπνοια [και] έντονο βήχα», είπε.

Ένα χρόνο αργότερα, η Elkins συνεχίζει να εμφανίζει συμπτώματα που επηρεάζουν την ικανότητά της να εργαστεί.

Η Έλκινς είπε στο The Defender:

scr αρχείου

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί