• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αλαλούμ με την επίταξη των γιατρών- Προβλήματα από την πρώτη μέρα

Αλαλούμ με την επίταξη των γιατρών- Προβλήματα από την πρώτη μέρα

euromedica intime
Ανέλαβαν υπηρεσία οι πρώτοι ιδιώτες γιατροί, των οποίων επιτάχθηκαν οι υπηρεσίες σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.

Η διαδικασία πάντως δεν εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, καθώς εκ των υστέρων έγινε αντιληπτό ότι φύλλα πορείας έλαβαν και γιατροί που είναι ανεμβολίαστοι, έγκυοι ή ακόμη και ήδη υπηρετούντες στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, από τους 12 γιατρούς που έλαβαν φύλλο πορείας για το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι δύο υπηρετούν σε άλλον δημόσιο νοσοκομεία, ενώ μια γιατρός είναι ανεμβολίαστη. Αντίστοιχα, στον Άγιο Παύλο, από τους επτά, ο ένας είναι στρατιωτικός ιατρός, ενώ ένας παθολόγος είναι ανεμβολίαστος. Στη Λάρισα έλαβε φύλλο πορείας μια εγκυμονούσα.

Το κάλεσμα του υπουργείου Υγείας προς τους ιδιώτες γιατρούς για εθελοντική συνδρομή στο ΕΣΥ δεν είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση, παρά την παροχή κινήτρων, τα οποία περιλαμβάνουν σύμβαση ορισμένου χρόνου με αποζημίωση 2.000 ευρώ τον μήνα, 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία και δυνατότητα part-time απασχόλησης με αμοιβή 1.000 ευρώ τον μήνα.

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, είχαν δηλώσει συμμετοχή 40 ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι τείνουν να καλύψουν το 50% των αναγκών του ΕΣΥ. Παράλληλα προχώρησε η διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών κι εάν δεν καλυφθεί και το υπόλοιπο ποσοστό, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα να αποστέλλονται τα «φύλλα πορείας».

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

photo intime

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.