«Άγια» εμβόλια προσεχώς; Δημόσια έκκληση ειδικών στον Αρχιεπίσκοπο να επιβάλλει τον εμβολιασμό στους ιερείς! – ΒΙΝΤΕΟ

Με την στάση που έχει κρατήσει μέχρι στιγμής η κεφαλή της εκκλησίας δεν θα μας προξενούσε έκπληξη.

Ανησυχία για τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται πανελλαδικά τις τελευταίες ημέρες, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ενώ ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα υπογράμμισε ότι χτυπάει και τα παιδιά, ενώ ζήτησε να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ιερέων.

Όπως είπε, μιλώντας στο Mega, στο επίκεντρο της συγκεκριμένης μετάλλαξης βρίσκεται η Κρήτη, η οποία, ωστόσο, παραμένει σε καλή επιδημιολογική κατάσταση.«Λίγο μας τα χαλάει το Ρέθυμνο που έχει ένα επιδημιολογικό φορτίο μεγαλύτερο απ’ ό,τι θα θέλαμε» τόνισε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, θα πρέπει να δοθεί βάση στους παράγοντες που οδηγούν στην εξάπλωση της πανδημίας, όπως είναι ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμού σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού, ωστόσο υπάρχει η ελπίδα ότι λόγω της εκτεταμένης ιχνηλάτησης τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί.

«Πρέπει να τα ψάξουμε και να κάνουμε παρεμβάσεις. Υπάρχει πιθανότητα να απομονωθεί (σ.σ. το στέλεχος Δέλτα) και να καθυστερήσει η καθιέρωσή της σαν το επικρατούν στέλεχος».

Η «Δέλτα» χτυπάει τους νέους

Προτίμηση στους νέους, έως 30 ετών, φαίνεται να έχει το ινδικό στέλεχος που μεταδίδεται ταχύτατα.Τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα είναι νεαρής ηλικίας και έχουν περάσει τη νόσο ελαφριά, ωστόσο δεν αποτελούν ισχυρή βάση για να εξαχθούν συμπεράσματα και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

«Είναι μια μετάλλαξη που φαίνεται ότι ξεκλειδώνει πολύ εύκολα το ανοσοποιητικό των παιδιών και των νέων ανθρώπων. Είναι επικίνδυνη», σημειώνει ο καθηγητής, καθώς έχουν νοσήσει και παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ σημαντικό είναι και το στοιχείο ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα την υγεία των νέων.Θολό είναι το τοπίο και γύρω από τη μετάλλαξη «Δέλτα+», αφού ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν λιγότερο.

«Δεν έχουμε κανένα κρούσμα σε εμβολιασμένο προς στιγμήν. Είμαστε πάνω από 35% εμβολιασμένοι πλήρως, άρα είναι ένας ανασταλτικός προάγοντας που μαζί με τον καιρό δημιουργούν συνθήκες βραδείας μεταδοτικότητας και διασποράς».

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ανέφερε ότι καλό θα είναι να εμβολιαστούν πρώτα οι ενήλικες και μετά τα παιδιά. “Δε θα βγάλουν τα παιδιά το φίδι από την τρύπα”.

«Καμπανάκι» τα κρούσματα πανελλαδικά

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η μετάλλαξη “Δέλτα” που προκαλεί ανησυχία καθώς καμπανάκι σήμανε ο κ. Τζανάκης και για τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες πανελλαδικά.

«Με ανησυχεί ιδιαιτέρως ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε πανελλαδικώς. Θα περιμένουμε με αγωνία την επόμενη εβδομάδα να δούμε αν το αυξητικό μοτίβο παγιωθεί. Τότε θα πρέπει να ανησυχούμε».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός ιερέων

Σημαντικές είναι και οι πρωτοβουλίες της εκκλησίας της Ελλάδας σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών, με τον καθηγητή Τζανάκη να σημειώνει πως ο εμβολιασμός όλων των ιερέων πρέπει να γίνει υποχρεωτικός.

«Κάνω δημόσια έκκληση στον αρχιεπίσκοπο να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους παπάδες. Είναι άτομα υπερμεταδότες αν νοσήσουν. Πρέπει να είναι στις ομάδες του υποχρεωτικού εμβολιασμού» κατέληξε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάτι να φοβάται κανείς από το εμβόλιο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί