• Αρχική
  • Άρθρα
  • 43χρονη Βρετανίδα παρουσίασε θρόμβωση και πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με AZ

43χρονη Βρετανίδα παρουσίασε θρόμβωση και πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με AZ

Η Τάνια Σμιθ, μία Βρετανίδα 43 ετών, έκανε την πρώτη δόση AstraZeneca τον Μάρτιο και πέθανε μετά από περίπου μια εβδομάδα αργότερα, αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές κράμπες στο στομάχι.


Για το περιστατικό, σύμφωνα με την Dailymail έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να προσδιοριστούν οι συνθήκες γύρω από το θάνατό της ενώ η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή για τα φάρμακα επιβεβαίωσε ότι θα επανεξετάσει την υπόθεση της ως μέρος μιας έρευνας για την εμφάνιση θρόμβων αίματος και ενδεχόμενης σχέσης τους με το εμβόλιο.

Ο σύντροφος της αποφάσισε να μιλήσει μετά τον θάνατο της δημοσιογράφου του BBC Λίζα Σο που πέθανε στο Νιουκάστλ ενώ βρισκόταν στην εντατική με θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου.

Ο άνδρας περιέγραψε πως η 43χρονη δεν ήταν καλά για κάποιες ημέρες μετά το εμβόλιο και στη συνέχεια ξύπνησε ένα πρωί με αφόρητους πόνους και κάλεσε ασθενοφόρο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Derriford όπου αργότερα διαγνώστηκε με πολλαπλούς θρόμβους αίματος

Η Σμιθ υπέστη σύντομα καρδιακή προσβολή και καρδιακή ανακοπή και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν σταθερή η κατάστασή της, χειροτέρευσε.

Τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο στις 3 Απριλίου.

Ο σύντροφός της πιστεύει ότι δεν θα είχε πεθάνει αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο αλλά αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί έως ότου πραγματοποιηθεί πλήρης έρευνα για το θάνατό της.
Σημειώνεται πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναφέρει ότι τα οφέλη του εμβολίου στην καταπολέμηση της πανδημίας εξακολουθούν να υπερτερούν του κινδύνου ανεπιθύμητων ενεργειών.

(sputniknews)