Μια έφηβη στο Βιετνάμ πέθανε την Τρίτη σε λιγότερο από 12 ώρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer για τον COVID-19, αναφέρει το VN Express.
Η μαθήτρια από την επαρχία του Βιετνάμ, Phú Tho, έκανε την πρώτη της δόση του εμβολίου στις 3 Δεκεμβρίου 2021 , μετά την οποία ένιωσε ζάλη και δυσκολία στην αναπνοή. Πήρε τη δεύτερη δόση της τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.
Η μητέρα του κοριτσιού είχε μιλήσει στους υγειονομικούς για τις παρενέργειες του κοριτσιού μετά το πρώτο εμβόλιο. Ωστόσο, της είπαν να προχωρήσει με το δεύτερο τρύπημα.
Είκοσι λεπτά μετά τη δεύτερη δόση, η κοπέλα παρουσίασε σφίξιμο στο στήθος, ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή και επιληπτικές κρίσεις. Έλαβε επείγουσα περίθαλψη επί τόπου πριν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο όπου άρχισε να κάνει εμετό αίματος κατά την άφιξη. Στην συνέχεια έπεσε σε κώμα και λίγο αργότερα πέθανε.
Το Υπουργείο Υγείας του Phú Thọ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την αιτία θανάτου, αλλά ορισμένοι το απέδωσαν σε μια «υπερβολική αντίδραση» στο εμβόλιο Pfizer.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









