Υποβρύχια με το όνομα «μαύρη τρύπα»: Ρωσικός «τρόμος» στην Άπω Ανατολή

Τι έφτιαξαν πάλι οι Ρώσοι

Ένας στόλος προηγμένων stealth υποβρυχίων αναμένεται να ενισχύσει τις ναυτικές δυνατότητες της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Ένα ρωσικό υποβρύχιο Project 636.3 Varshavyanka έφτασε πρόσφατα στην χερσόνησο της Καμτσάτκα όπου το σκάφος και το πλήρωμά του πραγματοποιούν αναγνώριση των υδάτων.

Πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας εξήγησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτό δεν είναι παρά το πρώτο από πολλά τέτοια υποβρύχια που πρόκειται να αναπτυχθούν σύντομα στην περιοχή.

Τα υποβρύχια Project 636.3 έχουν μήκος 73,8 μέτρα με πλήρωμα 52 ατόμων. Μπορούν να βυθιστούν σε βάθη έως και 300 μέτρα και να διατηρήσουν ταχύτητα έως και 20 κόμβους κάτω από το νερό.

Κάθε υποβρύχιο είναι οπλισμένο με έξι τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ. Εκτός από τορπίλες και νάρκες, το Project 636.3 μπορεί να μεταφέρει και να εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ Kalibr. Το οπλοστάσιο των υποβρυχίων περιλαμβάνει επίσης συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος Igla-S και Strela-3.

Αυτό που κάνει τα υποβρύχια Project 636.3 να ξεχωρίζουν είναι η απαράμιλλη ικανότητά τους να αποφεύγουν τον εντοπισμό, χαρίζοντας τους το όνομα «μαύρη τρύπα».

Ενώ αυτά τα υποβρύχια μπορούν να εκτελέσουν διάφορες εργασίες, στρατιωτικοί αναλυτές που έδωσαν συνέντευξη σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρωταρχικός στόχος της ανάπτυξης σκαφών του Project 636.3 στην Καμτσάτκα είναι η προστασία των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων που σταθμεύουν στην περιοχή.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RIA NOVOSTI POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί