Υποβολή πρότασης στην Ελβετία για την επιλογή των Eurofighter ως Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους

Η Ελβετία μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος για την αγορά ή όχι νέων μαχητικών αεροσκαφών, το οποίο έληξε με την απόφαση των Ελβετών να αγοράσουν νέα μαχητικά, είναι υπό τη φάση διεξαγωγής διαγωνισμού για την επιλογή του τύπου του νέου αεροσκάφους. Για το δημοψήφισμα και τους “μνηστήρες” του νέου προγράμματος μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/nai-psifisan-oi-elvetoi-sto-dimopsifism/ Οι […]

Η Ελβετία μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος για την αγορά ή όχι νέων μαχητικών αεροσκαφών, το οποίο έληξε με την απόφαση των Ελβετών να αγοράσουν νέα μαχητικά, είναι υπό τη φάση διεξαγωγής διαγωνισμού για την επιλογή του τύπου του νέου αεροσκάφους. Για το δημοψήφισμα και τους “μνηστήρες” του νέου προγράμματος μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/nai-psifisan-oi-elvetoi-sto-dimopsifism/

Οι Ελβετοί έλαβαν επίσημη πρόταση από την Airbus και τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για το διαγωνισμό και [προσφέρουν συνολικά 38 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της έκδοσης Tranche 4. Με την πρόταση αυτή εκπροσωπούνται και οι υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Eurofighter ως Κοινοπραξία δηλαδή, της Ιταλίας, Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελβετία Michael Flugger, δήλωσε για την πρόταση:

Με αυτή την προσφορά καλούμε την Ελβετία, ως γείτονα και αξιόπιστο συνεργάτη στα ζητήματα ασφαλείας και οικονομίας, να προστατέψει τον εναέριο χώρο της με το Eurofighter και μέσω της συνεργασίας μεταξύ των αεροποριών μας. Για τη Γερμανία, η Ελβετία δεν είναι απλά ένας πελάτης, αλλά ένας στρατηγικός σύμμαχος με τον οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε την ήδη στενή συνεργασία μας. Το Eurofighter είναι η μοναδική  πλατφόρμα, κοινώς ανεπτυγμένη και επιχειρησιακή από πολλαπλά ευρωπαϊκά έθνη κια για το λόγο αυτό θα ήταν ιδανικό για την Ελβετία”.

Τα μαχητικά αεροσκάφη που θα προκύψουν από το διαγωνισμό, ανεξάρτητα της επιλογής που θα κάνουν τελικά οι Ελβετοί, προορίζονται να αντικαταστήσουν τα παλαιά F-5 και F/A-18 της Ελβετικής Αεροπορίας τα οποία πλέον δε μπορούν να επιχειρήσουν επαρκώς για να καλύψουν τον ελβετικό εναέριο χώρο, πρόβλημα που οδήγησε τους Ελβετούς στην απόφαση να αγοράσουν τα νέα μαχητικά.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος, κατά πως το έχουν θέσει οι Ελβετοί, θα αγγίξει τα 6.4 δις ευρώ και αναμένεται σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ του Eurofighter, των F-35 , των Rafale και των σουηδικών Grippen.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί