Υπογράφουν την καταδίκη τους οι Τούρκοι! Στέλνουν μισθοφόρους να πολεμήσουν στα σύνορα της Ρωσίας – ΒΙΝΤΕΟ

Άλλο Λιβύη και Συρία και άλλο Ανατολική Ουκρανία και Κριμαία.

Σε ένα σοβαρό στρατηγικό λάθος που ίσως εξελιχθεί σε μοιραίο ετοιμάζεται να υποπέσει η Τουρκία, για ακόμη μία φορά ζημιώνοντας τα ρωσικά συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκάλυψε ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών είχε δώσει εντολή στους ηγέτες των μισθοφόρων του αποκαλούμενου “Εθνικού Στρατού” να βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα και να αναμένουν μετάβασή τους στην Ουκρανία!

Η μεταφορά των μισθοφόρων, που στην πλειοψηφία τους είναι Σύριοι και πολέμησαν το καθεστώς του Άσαντ, θα λάβει χώρα μόνο εάν υπάρξει σοβαρή κλιμάκωση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά από σχετικό αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης προς την Άγκυρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο, το οποίο είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή την μεταφορά των μισθοφόρων του Ερντογάν στη Λιβύη, μετέδωσε πως το «συμβόλαιο» που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Τουρκία και Ουκρανία είναι ακόμη πιο “ελκυστικό” από εκείνο της Λιβύης και του Ναγκόρνο Καραμπάχ στην πρόσφατη διένεξη του Καυκάσου.

Το μηνιαίο ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένας μισθοφόρος που θα πολεμήσει στην Ουκρανία θα ανέρχεται στα 4.000 δολάρια, ποσό διόλου αμελητέο για έναν “στρατό” που κατά βάση πολεμά δίχως ιδιαίτερη τακτική και επιδίδεται περισσότερο στον ανταρτοπόλεμο.

Οι Τούρκοι ωστόσο -όπως επίσης και τα μέλη του Εθνικού Στρατού- ξεχνούν δύο βασικές διαφορές σε σχέση με τα πεδία μαχών σε Συρία, Λιβύη και Καύκασο:

.

  • Θα πολεμήσουν κατά Ρωσόφωνων κατοίκων, που η Μόσχα θα κάνει τα πάντα για να τους προστατέψει
  • Θα σταλούν να πολεμήσουν -εφόσον προλάβουν- μερικά χιλιόμετρα μόνο από τα ρωσικά σύνορα, σε περιοχές που ήδη οι ρωσικές Ε.Δ. έχουν μεταφέρει τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί