Υπό παράδοση τα πρώτα Τ-14 Armata στο Ρωσικό Στρατό

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, τα πρώτα άρματα T-14 θα παραδοθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για χρήση από το Ρωσικό Στρατό σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Uralvagonzavod, Alexander Potapov.

Το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης έχει επενδύσει αρκετά στα νέα άρματα για αν αντικαταστήσει παλαιότερους εν υπηρεσία τύπους αρμάτων με ένα πιο σύγχρονο σύστημα αλλά και ποιοτικότερο σε ηλεκτρονικά μέσα.

Για ένα άρμα που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην παρέλαση για την επέτειο της νίκης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας το Μάιο του 2015, το ρωσικό άρμα προχώρησε αρκετά και μέχρι το τέλος του έτους ή αρχές του επόμενου θα ενταχθεί επίσημα σε υπηρεσία.

Παράλληλα με την ένταξη του T-14 Armata, ο Ρωσικός Στρατός έχει προχωρήσει και στην αναβάθμιση αρκετών Τ-72 και Τ-80 ενώ τα νεώτερα Τ-90 αναβαθμίζονται σταδιακά με νέα συστήματα και μέσα.

Εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου, των κυρώσεων της  Ε.Ε. στη Ρωσία λόγο της Κριμαία και του κορονοϊού, οι Ρώσοι έχουν καθυστέρηση σε αρκετά προγράμματά τους.