Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, τα πρώτα άρματα T-14 θα παραδοθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για χρήση από το Ρωσικό Στρατό σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Uralvagonzavod, Alexander Potapov.
Το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης έχει επενδύσει αρκετά στα νέα άρματα για αν αντικαταστήσει παλαιότερους εν υπηρεσία τύπους αρμάτων με ένα πιο σύγχρονο σύστημα αλλά και ποιοτικότερο σε ηλεκτρονικά μέσα.
Για ένα άρμα που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην παρέλαση για την επέτειο της νίκης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας το Μάιο του 2015, το ρωσικό άρμα προχώρησε αρκετά και μέχρι το τέλος του έτους ή αρχές του επόμενου θα ενταχθεί επίσημα σε υπηρεσία.
Παράλληλα με την ένταξη του T-14 Armata, ο Ρωσικός Στρατός έχει προχωρήσει και στην αναβάθμιση αρκετών Τ-72 και Τ-80 ενώ τα νεώτερα Τ-90 αναβαθμίζονται σταδιακά με νέα συστήματα και μέσα.
Εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου, των κυρώσεων της Ε.Ε. στη Ρωσία λόγο της Κριμαία και του κορονοϊού, οι Ρώσοι έχουν καθυστέρηση σε αρκετά προγράμματά τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο