Υπερηχητικά drones επιθυμούν να κατασκευάσουν οι ΗΠΑ

Η εταιρεία Exosonic έλαβε το αρχικό συμβόλαιο  από το Αμερικανικό Πεντάγωνο το οποίο της αναθέτει την ανάπτυξη και κατασκευή των πρώτων υπερηχητικών drones για χρήση από την Αμερικανική Αεροπορία.

Σκοπός της ανάπτυξης των αεροχημάτων αυτών είναι πρωταρχικά η επιδίωξη της USAF να δώσει καλύτερη εκπαίδευση στους πιλότους της παρέχοντάς τους έναν αντίπαλο αρκετά γρήγορο και ευέλικτο ο οποίος θα μπορεί να κινηθεί χωρίς περιορισμούς, όπως αυτοί που τίθενται όταν πετούν κανονικά επανδρωμένα μαχητικά. Τόσο από πλευράς επιχειρήσιακής όσο και από οικονομικής πλευράς, η Αμερικανική Αεροπορία προβλέπει ότι θα έχει όφελος από μία τέτοια κίνηση.

Εκτός αυτής της προοπτικής, η USAF επιθυμεί το νέο αερόχημα, εκτός της ικανότητάς του να επιτυγχάνει υπερηχητικές ταχύτητες, να μπορεί να μεταφέρει και οπλικό φορτίο ποικίλου μεγέθους για την εκτέλεση αποστολής προσβολής στόχων και υποστήριξης επίγειων τμημάτων. Αυτό σημαίνει ότι τα εν λόγω αεροχήματα θα είναι εξοπλισμένα και με επιπλέον αισθητήρες από αυτούς που είναι μέχρι σήμερα εξοπλισμένα τα υπάρχοντα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα διαφόρων τύπων που διαθέτει η USAF στη διάθεσή της.

Η εικόνα στο άρθρο που προέρχεται από την Exosonic, είναι ενδεικτική της σχεδιαστικής φιλοσοφίας που θα ακολουθηθεί στο εν λόγω πρόγραμμα με σχεδιάσεις αρκετά στενές ώστε να μπορούν να αναπτύξουν αρκετή ταχύτητα με μικρότερους κινητήρες.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.