«Ξεμείναμε»!! Αφόπλισε σε λίγους μήνες όλη την Ευρώπη ο Πούτιν

Τι ακολουθεί;

«Η Βρετανία έχει ξεμείνει από αμυντικό εξοπλισμό για δωρεά στην Ουκρανία και άλλες χώρες θα πρέπει να παρέμβουν και να επωμιστούν περισσότερο βάρος», αποκάλυψε ανώτερος στρατιωτικός αρχηγός στην Telegraph.

Τα παραπάνω σχόλια έρχονται λίγο αφότου ο Μπεν Γουάλας, ο μέχρι πρότινος ΥΠΑΜ της Βρετανίας, αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον Ρίσι Σουνάκ να ξοδέψει επιπλέον 2,3 δισεκατομμύρια λίρες για την υποστήριξη της Ουκρανίας λίγο πριν παραιτηθεί από το πόστο του.

Χθες το βράδυ, μια ανώτερη στρατιωτική πηγή είπε στην The Telegraph ότι τα δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια που ζήτησε ο Wallace δεν δύναται να βαρύνουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Έχουμε χαρίσει όσο περίπου μπορούμε. Θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε εξοπλισμό στο Κίεβο, αλλά αυτό που οι Ουκρανοί χρειάζονται τώρα είναι πράγματα όπως μέσα αεράμυνας και πυρομαχικά πυροβολικού, από τα οποία εμείς έχουμε ξεμείνει!!!».

Οι ελλείψεις στο στοκ όπλων ευρωπαϊκών χωρών όπως είναι η Βρετανία και η Γερμανία έχουν παρατηρηθεί ήδη πολύ πριν την περιβόητη αντεπίθεση των Ουκρανών το καλοκαίρι που βάφτηκε στο αίμα.

Ακόμα και οι ΗΠΑ, που είναι ο κορυφαίος προμηθευτής όπλων της Ουκρανίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την αποστολή συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.

Η Ρωσία έχει πρακτικά αποστρατιωτικοποιήσει Ευρώπη και ΗΠΑ και πλέον σε πολλές περιπτώσεις παρέχονται όπλα στην Ουκρανία από το…στοκ των χωρών!!!

Όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί η Politico:

«Η Ευρώπη έχει δώσει ό,τι μπορούσε. Μετά από 18 μήνες μάχης, τα αποθέματα όπλων έχουν πλέον εξαντληθεί.

Η Ουκρανία βρίσκει τους υποστηρικτές της να ξεμένουν από όπλα ενώ άλλοι είναι όλο και πιο επιφυλακτικοί για τη χορήγηση ακόμα περισσότερων χρημάτων στον πόλεμο.

“Είναι θέμα επιβίωσης” είπε ο Pavel Verkhniatskyi, διευθύνων εταίρος της COSA Intelligence Solutions στο Κίεβο, καθώς η Ουκρανία βασίζεται σε δωρεές δυτικών χωρών, των οποίων η υποστήριξη μπορεί να διακοπεί με μία μόνο εκλογή (διαφορετικής κυβέρνησης)».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PAP photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί