Ξεκινούν οι παραδόσεις των πρώτων F-15 QA στο Κατάρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Ιούλιο του 2013, το Κατάρ υπέβαλε παραγγελία στις Η.Π.Α. για την αγορά συνολικά 72 μαχητικών αεροσκαφών F-15 στην έκδοση QA ( αυτή που επέλεξε η Αεροπορία του Κατάρ), έναντι του ποσού των 6 δις δολαρίων. Η Αεροπορία του Κατάρ θα εξόπλιζε με τα δικινητήρια μαχητικά συνολικά 3 Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών. Συνολικά το Κατάρ θα λάβει μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Τα F-15 QA του Κατάρ αποτελούν την τελευταία και πλέον εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους F-15 με το μαχητικό να είναι ικανό να μεταφέρει φορτίο 30.000 λιβρών( 13.500 κιλών) με μέγιστο επιχειρησιακό ύψος τα 21 χλμ. . Η νέα έκδοση του μαχητικού έχει εξελιγμένο πιλοτήριο για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/air-force/petaxte-mazi-toy-pos-einai-to-pilotiri/ ενώ για το συνολικό πακέτο αναβαθμίσεων και δυνατοτήτων των αεροσκαφών της νέας έκδοσης μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/ellas/f-15-ech-ena-ktinos-stin-amerikaniki-aero/

Τον Ιούλιο του 2021, θα έχουν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις στην Καταριανή Αεροπορία με τις Μοίρες να κηρύσσονται επιχειρησιακές το 2022.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: U.S. Central Command