Ξεκινούν οι δοκιμές για το επιδιορθωμένο σύστημα πρόωσης των σκαφών LCS του Αμερικανικού Ναυτικού

Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα ξεκινήσουν οι δοκιμές για τη λύση που έχει δώσει η συνεργάτιδα εταιρεία της Lockheed Martin για το σύστημα σύμπλεξης των κινητήρων στα σκάφη κλάσης LCS ( Littoral Combat Ships ) του USN.

Θυμίζουμε ότι το Αμερικανικό Ναυτικό είδε και απόειδε με την αναξιοπιστία του συγκροτήματος πρόωσης των σκαφών αυτών με αποτέλεσμα να σταματήσει να παραλαμβάνει τα πλοία της κλάσης, είτε αυτά που βρίσκονταν στην τελική φάση ναυπήγησης είτε εκτελούσαν δοκιμές εν πλώ. Το σύστημα πρόωσης βγάζει συχνά βλάβες οι οποίες είναι αρκετά σοβαρές ώστε τα πλοία να χρειάζονται τις περισσότερες φορές ρυμούλκηση για να επιστρέψουν πίσω στη βάση τους και έπειτα να επισκευαστούν.

Τα προβλήματα εντοπίζονται συνήθως στο σύστημα σύμπλεξης το οποίο μεταδίδει την ισχύ των 4 κινητήρων του πλοίου στον κινητήρα waterjet ώστε το πλοίο να μπορεί να πλεύσει με ταχύτητα άνω των 40 κόμβων. Η γερμανική RENK AG η οποία είναι υποκατασκευαστής στο πρόγραμμα των LCS της Lockheed Martin, έχει προχωρήσει στην εξεύρεση λύσης για το κυρίως πρόβλημαη οποία όμως μπορεί να έχει άμεση επίπτωση στην τελική ταχύτητα του σκάφους, από τους 40 κόμβους στους 35. Το Κογκρέσο είναι ιδιαίτερα επικριτικό απέναντι στο Ναυτικό καθώς το πρόγραμμα των συνολικά 35 πλοίων LCS ( έχουν ήδη περικοπέι πολλά σκάφη από την αρχική παραγγελία ), έχει καταναλώσει χρήματα χωρίς ανταπόδοση αφού τα πλοία χαλάνε σχεδόν σε κάθε αποστολή με αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους χρήσης τους.

Η Lockheed Martin θεωρεί ότι η RENK AG θα παρουσιάσει μία λύση η οποία θα είναι αποδεκτή και θα ξανααρχίσουν οι παραλαβές των πλοίων από το USN ωστόσο, αξιωματικοί του USN επισημαίνουν ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα στα πλοία τα οποία πρέπει να λυθούν, εκτός του συγκεκριμένου προβλήματος. Αυτό σημαίνει ότι η Lockheed Martin έχει ακόμα ένα Γολγοθά να ανέβει για να γίνουν τα σκάφη της κάπως πιο αξιόπιστα αφού έχουν φτάσει σχεδόν στα σχεδιαστικά τους όρια.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η Lockheed Martin προωθεί εντονότατα τις MMSC, πλοία που αποτελούν μετεξέλιξη των LCS ή αλλιώς είναι οι LCS Flight III. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αποστείλει για τη συγκεκριμένη σχεδίαση πλοίων μη δεσμευτική LoR προς τις ΗΠΑ. Το el.gr έχει εκφράσει μέσα από άρθρα του τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό απέστειλε LoR για πλοία τα οποία αποτελούν μετεξέλιξη πλοίων που το USN δεν παραλαμβάνει.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί