Ξεκινά η γραμμή παραγωγής για τα Su-35S της Αιγύπτου (BINTEO)

Η Αίγυπτος συνεχίζει την εξοπλιστική της πολιτική με την προσθήκη των Su-35  στο αεροπορικό της οπλοστάσιο αφού η Ρωσία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η γραμμή παραγωγής για τα Αιγυπτιακά Su-35S. Το Μάρτιο του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι η Αίγυπτος είχε αποφασίσει την προμήθεια μερικών Su-35 έναντι του ποσού των 2 δις δολαρίων, από τη Ρωσία. Η πρώτη […]

Η Αίγυπτος συνεχίζει την εξοπλιστική της πολιτική με την προσθήκη των Su-35  στο αεροπορικό της οπλοστάσιο αφού η Ρωσία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η γραμμή παραγωγής για τα Αιγυπτιακά Su-35S.

Το Μάρτιο του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι η Αίγυπτος είχε αποφασίσει την προμήθεια μερικών Su-35 έναντι του ποσού των 2 δις δολαρίων, από τη Ρωσία. Η πρώτη χώρα που προμηθεύτηκε το μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς ήταν η Κίνα όταν έκλεισε συμφωνία με τη Ρωσία για  24 Su-35 έναντι 2,5 δις δολαρίων στην οποία περιλαμβάνονταν ο επιπλέον επίγειος εξοπλισμός υποστήριξης που ζήτησαν οι Κινέζοι και επιπλέον κινητήρες του αεροσκάφους για ανταλλακτικά.

Το Su-35S αποτελεί ένα αεροσκάφος 4++ γενιάς το οποίο έχει ενσωματωμένα όλα τα σύγχρονα συστήματα που κατέχει το ρωσικό αεροπορικό οπλοστάσιο καθώς η ανάπτυξη του Su-35 και των συστημάτων του χρησιμοποιήθηκαν ως σκαλοπάτι για να  αναπτυχθεί το μαχητικό 5ης γενιάς Su-57.

Το Su-35 τηρεί την παράδοση των πολύ καλών ελιγμών σε κλειστές αερομαχίες ενώ συνδυάζει τα νέα συστήματα όπως το ραντάρ IRBIS-E, το OLS 35 το οποίο είναι ένα σύστημα ανίχνευσης και ιχνηλάτισης και το L175M Khibiny – Μ το οποίο είναι το σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

Ο οπλισμός του αποτελείται από ένα αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλ με αναχορηγία 150 βλημάτων, πλήθος πυραύλων και βομβών χάρη στους 12 φορείς όπλων οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στο αεροσκάφος να μεταφέρει μέχρι και 8 τόνους βομβών και πυραύλων του ρωσικού οπλοστασίου. Η μέγιστη ταχύτητα του αεροσκάφους αγγίζει τα 2.500 χλμ/ ω.

Η Αιγυπτιακή αεροπορία με την προσθήκη των ρωσικών μαχητικών, θα είναι δύναμη με πολλά διαφορετικά οπλικά συστήματα στο οπλοστάσιό της καθώς θα έχει F-16, Rafale, Su-35S κ.α.  Οι Η.Π.Α. είχαν εκφράσει την έντονη δυσσαρέσκειά τους γι αυτή την επιλογή της Αιγύπτου και προ εξαμήνου είχαν απειλήσει ακόμα και με κυρώσεις απέναντι στην Αιγυπτιακή κυβέρνηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί