• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ξεγύμνωμα» για την Τουρκία – Δεν θέλουν τον Ερντογάν – Τι θα γίνει με την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ξεγύμνωμα» για την Τουρκία – Δεν θέλουν τον Ερντογάν – Τι θα γίνει με την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λιβύη και ο Έβρος μαζί με το Αιγαίο...

Παρά το γεγονός πως τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στην πανδημία του κορωνοϊού το βρετανικό ενημερωτικό δίκτυο «BBC» δείχνει ότι η Τουρκία συμμετέχει στον λιβυκό εμφύλιο πόλεμο, παραβιάζοντας εντός μερικών ημερών, την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Βερολίνο.

Η Τουρκία του Ερντογάν απολάμβανε ένα είδος ασυλίας εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Ωστόσο, η άκαμπτη στάση του τούρκου προέδρου ωθεί τους διεθνιστές στο να προβαίνουν σε ηχηρές αποκαλύψεις για τον «βρώμικο» ρόλο της Τουρκίας. Στόχος είναι είτε να ρίξει τους τόνους απέναντι στην χώρα μας είτε να «φύγει» από την μέση και στην θέση του να αναδειχθεί ένας πιο μετριοπαθής ηγέτης, προκειμένου να «λυθούν»οι διαφορές με την Ελλάδα και να σταματήσει η ένταση στα σύνορα του Έβρου και στο Αιγαίο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ευρεία κλιμάκωση.

Έτσι λοιπόν, οι Άγγλοι αποκάλυψαν πως στις 24 Ιανουαρίου, ένα πλοίο που ονομάζεται «The Bana» απέπλευσε από το λιμάνι της Μερσίνας με προορισμό την Τυνησία.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, τέσσερις μέρες μετά, το πλοίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Ωστόσο, το επονομαζόμενο «αφρικανικό μάτι» του BBC, που ασχολείται με τη μεταφορά όπλων από τρίτες χώρες στην Λιβύη, καταδεικνύει ότι το πλοίο «The Bana» συνοδευόταν από πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και μάλιστα έφτασε στην Λιβύη,  και αφετέρου ότι έφθασε στην Λιβύη, προφανώς για να στηρίξει τους ισλαμιστές του Σάρατζ, εις βάρος του συμμάχους της Ελλάδας, στρατάρχη Χάφταρ.

 Στο εσωτερικό του πλοίου-φαντάσματος, υπήρχαν διαφόρων ειδών άρματα, κανόνια και στρατιωτικός εξοπλισμός, που προφανώς είχαν παραλήπτη τον στρατό του Σαράτζ στη Λιβύη.

Παρά τις μεταφορές αυτές όμως το GNA  συνεχίζει να χάνει έδαφος ενώ ο LNA έχει καταφέρει να χτυπήσει φορτία που μόλις είχαν φτάσει, είτε στο λιμάνι της Τρίπολης είτε στο αεροδρόμιο του Mitiga με τουρκικές απώλειες να υφίστανται κατά τη διάρκεια αυτών των βομβαρδισμών.

Όλες αυτές οι παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων παρακολουθούνται στενά και η χώρα μας είναι στο επίκεντρο των ενδιαφερόμενων για την κατάσταση στη Λιβύη.Η Ελλάδα, όπως γράψαμε χθες εδώ, προωθεί έντονα και όσο πιο γρήγορα γίνεται την οργάνωση της επιχείρησης “Ειρήνη” για την επιβολή του εμπάργκο όπλων προς κάθε πλευρά στη Λιβύη καθώς το επίπεδο ισχύος μεταξύ GNA και LNA πρέπει να παραμείνει υπέρ του δεύτερου ώστε η χώρα μας να καταφέρει την εκδίωξη των Τούρκων από το Λιβυκό έδαφος μέσω των δυνάμεων του Χαφτάρ.