Ξαφνικό ζήτημα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας; Έβαλαν τον Ερντογάν να διαλέξει, vid

Τη στιγμή που τον επόμενο μήνα ενδεχομένως ο Πούτιν να πάει...Τουρκία.

Η πρόταση των ΗΠΑ για πιθανή επανεισδοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 προκάλεσε προβληματισμό όχι μόνο στην Ελλάδα (για ευνόητους λόγους) αλλά και στην Άγκυρα.

Οι ΗΠΑ, δια στόματος της αν. Υπουργού Εξωτερικών τους, Βικτόριας Νούλαντ, πρότειναν στους Τούρκους να…αποσύρουν εν καιρώ τους ρωσικούς S-400 και να πάρουν τα συστήματα Patriot!

«Αν μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε το θέμα των S-400, κάτι που θέλουμε να κάνουμε, οι ΗΠΑ θα ήταν ικανοποιημένες να δεχτούν την Τουρκία πίσω στην οικογένεια των F-35», είπε η ίδια.

«Ας πάρουμε πρώτα τα F-16 και θα το συζητήσουμε», ήταν η απάντηση των Τούρκων οι οποίοι θέλουν φανερά να κερδίσουν χρόνο.

Ο Ερντογάν εξακολουθεί να «ισορροπεί» με τα «πόδια του σε δύο βάρκες» και πλέον η πρόταση των ΗΠΑ είναι η Άγκυρα να εγκαταλείψει εντελώς κάθε είδους εξοπλιστική συμφωνία με τον Πούτιν.

Άλλη μία πρόταση των ΗΠΑ μάλιστα ενδεχομένως να βάλει νέα προβλήματα στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, καθώς η Ουάσινγκτον ζήτησε από τον Ερντογάν να παράξει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών των 155χιλ. για χάρη της Ουκρανίας:

«Τα χρειαζόμαστε πάρα πολύ, η Ουκρανία τα έχει ανάγκη και το συζητήσαμε», ήταν τα λόγια της Νουλαντα:

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί