Βρετανός ΥΠΑΜ προς Χούτι μετά από πιθανή στοχοποίηση βρετανικού πλοίου: “Αυτό παραπάει – Προετοιμαστέιτε”

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς προειδοποίησε σήμερα τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης ότι οι επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα πρέπει να σταματήσουν και κατήγγειλε την υποστήριξη, όπως δήλωσε, που λαμβάνουν από το Ιράν στις επιχειρήσεις τους.

Αυτό παραπάει. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με τους Χούθι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και αυτό το απλό μήνυμα τους απευθύνω σήμερα: προετοιμαστείτε“, δήλωσε ο Σαπς στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, αφότου επιβεβαίωσε ότι ο βρετανικός και ο αμερικανικός στρατός απέτρεψαν το βράδυ της Τρίτης “τη σοβαρότερη επίθεση” των Χούθι έως σήμερα.

“Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από αυτό που συμβαίνει στην Ερυθρά Θάλασσα”, πρόσθεσε.

Ο Σαπς δήλωσε ότι το πλοίο HMS Diamond του Βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού ήταν πιθανός στόχος στην επίθεση που πραγματοποίησαν αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία απετράπη από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις την Τρίτη.

“Η εκτίμησή μου είναι ότι και το ίδιο το πλοίο δυνητικά στοχοποιήθηκε … αλλά και ότι υπάρχει μια γενικευμένη επίθεση σε όλα τα πλοία (στην περιοχή), δήλωσε ο Σαπς στους δημοσιογράφους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί